reclama autocenter

Din 2005 și până în zilele de astăzi, un romașcan a reușit să strângă amenzi la bugetul local de aproape un miliard de lei vechi. Conducerea Primăriei spune că omul este sărac lipit pământului, neachitând niciodată vreun leu în contul sancțiunilor primite. Pentru el și alții la fel se încearcă redactarea unui regulament de mediere prin care cuantumul amenzilor să fie transformat în ore de muncă în folosul comunității.

Compartimentul Juridic și Direcția de Taxe și Impozite Locale încearcă să realizeze un regulament de mediere pentru cei care au amenzi la bugetul local, dar nu au cu ce plăti. Cea mai mare sumă acumulată până acum este un romașcan care are aproape un miliard de lei datorii și nu are decât sufletul. Vrem să găsim calea legală pentru a transforma amenzile în muncă. Oricum, noi de la astfel de persoane nu avem ce recupera. Sperăm ca luna aceasta să se găsească soluțiile legale, iar în martie să aprobăm proiectul”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Anual, pentru 5-6 romașcani, Primăria Roman, prin hotărâre emisă de judecător, repartizează ore de muncă în folosul comunităților. Pentru amenzile ce intră direct la bugetul local este nevoie de un regulament care să fie aprobat de Consiliul Local, iar cea mai “ieftină” variantă ar fi apelarea la un mediator. (C.M.)

Articolul precedentLibertatea provizorie și… lingura parțială
Articolul următorAccident chimic evitat la limită, dar cu urmări