0:00

Fostul director al Ambulanței Neamț, Dan Dorin Morenciu, trimis în judecată pentru acuze de luare de mită, rămâne cu limitările libertății impuse de măsura preventivă a controlului judiciar și în perioada sărbătorilor de iarnă. Asta după ce magistrații de la Tribunalul Neamț au menținut măsura în ședința de pe 14 decembrie 2022.

În acest timp, Morenciu are de respectat o serie de obligații și i s-au impus, printre altele, interdicția de a părăsi țara și cea de a nu comunica, pe nici o cale, cu anumite persoane, cel mai probabil martori și alți acuzați din același dosar penal. Judecătorii i-au atras atenția asupra faptului că poate fi aplicată o măsură mai dură, în cazul în care nu se supune.

Libertate limitată pentru fostul director al Ambulanței Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În temeiul art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală, atrage atenția inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, în condițiile prevăzute de lege“, conform Tribunalului Neamț.

Reamintim că, la final de octombrie, DNA a trimis în judecată 15 persoane în dosarul Mită la Ambulanță, în frunte cu Morenciu. Parte din acuzați au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției și au fost condamnați la pedepse cu suspendare. Mai multe detalii AICI şi AICI. (G.S.)

Articolul precedent7 ani de închisoare pentru tentativa de omor de la Spitalul Roman
Articolul următorFost director DSVSA Botoşani trimis în judecată pentru corupție
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.