0:00

Condamnări și confiscări de bani în dosarul mită la Ambulanță, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Neamț au pronunțat primele pedepse în dosarul mită la Ambulanța Neamț (amănunte despre caz puteți citi aici). Asistenta șefă de la stația din Piatra Neamț, Rozonschi Maria Luminița, și-a recunoscut vina și are o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare.

Defalcat, Rozonschi a primit 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru 15 acte materiale de complicitate la luare de mită, plus 1 an și 6 luni de detenție, în aceleași condiții, pentru 2 acte de dare de mită. Cele două sancțiuni au fost contopite și a rezultat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni, cu suspendare sub supraveghere.

Judecătorii au obligat-o pe Rozonschi să urmeze un program de reintegrare socială și presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Piatra Neamț sau Direcția de Asistență Social și Protecția Copilului.

Asistenta a pierdut prin confiscare 9.570 de euro și 13.400 de lei, iar instanța a menținut sechestrul asigurator pe alte sume, respectiv 8.500 de euro, 13.400 de lei și alți 1070 de euro.

În cadrul sentinței se menționează și o serie de pedepse complementare: „Interzice inculpatei RML ca pedeapsă complementară, exerciţiul dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii sus-menţionate, respectiv, aceea de membru în comisia de examen în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţan Neamţ, pe o perioadă de 3 ani“.

Condamnări și confiscări de bani în dosarul mită la Ambulanță, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAceeași pedeapsă a primit și Gladior Andronache, care a ajuns la judecată tot cu acord de recunoaștere, însă acesta a pierdut prin confiscare doar 8.750 de euro. El are aceleași interdicții ca și Rozonschi. Alte 6 persoane au primit pedepse de câte 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru date de mită. Este vorba de Iftime Ioan Răzvan, Butnariu Ilie, Balan Alin Bogdan, Iacob Ana Maria, Afloarei Petronela Larisa, și Macovei Luminița, cu toții încheind acorduri de recunoaștere a vinovăției.

(G. S)

Articolul precedentPiatra-Neamţ: Americanizarea Băii Comunale, creștere de tarife și programul propus
Articolul următorNoi posturi pentru personal neclerical finanțate de la Consiliul Județean
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.