filmul afis

Fundaţia Art Promo în parteneriat cu Comunitatea Evreilor Piatra Neamţ organizează în perioada 20-22 iunie „Festivalul Filmului Evreiesc – Piatra Neamţ 2014”, activitate din cadrul proiectului „Caravana filmului evreiesc”. Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc în Sinagoga din lemn Baal Shem Tov şi la Terasa Fiesta Ştrand şi vor reuni o selecţie filme de ficţiune şi documentare, lung-metraje şi scurt-metraje.  De o mare valoare artistică şi documentară, filmele incluse în program sunt produse în diverse ţări ale lumii şi au fost premiate la o lungă listă de festivaluri. Acest festival urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască cu scopul de a crea o punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic.

„Dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii artistice şi culturale a poporului evreu, festivalul aduce în faţa publicului din România viaţa evreului, atât cea contemporană cât şi cea din istorie. Festivalul îşi propune de asemenea să omagieze personalităţi marcante de origine evreiască ale culturii române şi universale. Numai cunoscându-i pe ceilalţi, numai oferindu-ne la rândul nostru spre cunoaştere, putem provoca mutaţii masive în perceperea reciprocă pentru a parcurge drumul viitorului împreună. Filmul este o parte a unui astfel de drum. Festivalului Filmului Evreiesc este un vehicul pentru acest drum. Pentru împlinirea obiectivelor de cunoaştere şi de punte culturală între popoare, iniţiativa pornită de la Bucureşti trebuie să ajungă în cât mai multe oraşe ale României. Astfel  a apărut ideea organizării unei Caravane a filmului evreiesc” – a declarat Paul Ghiţiu, director Caravana Filmului Evreiesc.

În cele trei zile ale festivalului, filmele vor fi proiectate, începând cu ora 19 la Sinagogă, iar de la ora 22, la Terasa Fiesta Ştrand. Intrarea este liberă. Festivalul Filmului Evreiesc – Piatra Neamţ 2014 este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ambasadei Statului Israel. (N. SAVA)

Articolul precedentPaul Findrihan ar fi împlinit 76 de ani…
Articolul următorConcursul „La izvoarele înţelepciunii”