reclama autocenter

special olympics

Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Fundației Vodafone România și în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, Fundația Motivation România, Asociația Luceafărul, Asociația Riana are plăcerea să anunțe Jocurile Regionale Special Olympics România 2014, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale, care vor avea loc în 28 și 29 aprilie, la Piatra-Neamț. Jocurile fac  parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora încercăm să oferim șansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilități reduse, de a participa la competiții sportive. La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații, școli speciale și centre de plasament din Neamț și din regiune. Aceștia vor concura la competiții sportive de gimnastică, badminton și bocce și vor fi însoțiți de către antrenori, profesori, părinți, etc. Competitiile vor avea loc la Sala Polivalenta din Piatra-Neamț, str. Mihai Viteazul.

Programul acestui eveniment sportiv este următorul :

Luni, 28 aprilie 2014

Competitii sportive și evaluări medicale :

  • 10,00 – 11,00 –  Gimnastica (traseu aplicativ)- Sala Polivalenta
  • 11,00 –14,00 – Badminton și Bocce (Sala Polivalenta) – competiții preliminare
  • 10,00 – 14,00 –  Evaluări ale stării de sănătate și testarea glicemiei

Marți, 29 aprilie 2014 :

Competiții sportive :

  • 10,00 – 14,00 – Badminton și Bocce (Sala Polivalenta) – competiții finale
  • 11,00 – 14,00 – Ceremonia de premiere

Suportul tehnic al competițiilor va fi asigurat de către specialiști ai Fundației Special Olympics România. De asemenea, elevi de la diferite licee și colegii vor fi voluntari pe parcursul ambelor zile. Cu sprijinul partenerilor noștri, sportivii vor primi o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora vor beneficia de recomandări în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante și de cadouri constând în produse de igienă corporală, de la partenerii nostri Beiersdorf Nivea. Evaluările medicale, co-finanțate prin Programul de Sănătate al Uniunii Europene, vor fi efectuate de către medici din Piatra-Neamț și elevi ai Școlii Post-Liceale Sanitare. Prin intermediul inițiativei Mobile4Good – susținută de Fundația Vodafone România – Special Olympics România și-a propus să îmbunătățească monitorizarea ulterioară a sportivilor participanți la evaluările Sportivi Sănătoși. Abordarea inovativă constă în modalitatea de înregistrare  digitală a datelor și în generarea unui

lanț de mesaje  de avertizare pe telefon, care să le reamintească sportivilor recomandările. De asemenea, beneficiarii noștri vor fi astfel îndrumați sa-și facă programare la medicul specialist. Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității; le-a incurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria!” – Cristian Ţopescu, membru în Comitetul Director SO România. (Z.C.H.)

Articolul precedentTelVerde pentru elevii agresați
Articolul următorPavel Podbereschi, puștiul de milioane al Rareșului