Criminalul Cârmaciu a fost arestat

Ioan Cârmaciu (48 de ani) din Bozieni, individul condamnat în trecut pentru comiterea unei crime şi pedepsit acum două zile cu 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost prins de poliţiştii de la Secţia Rurală Oniceni şi dus la arest. Ioan Cârmaciu a fost condamnat împreună cu doi din cei nouă fraţi ai săi pentru că, în vara anului trecut, a fost la un pas de a-şi ucide un văr pe care l-a lovit cu bâta. Omul a scăpat cu viaţă ca prin minune, după o intervenţie chirurgicală, şi a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale. Cei zece fraţi Cârmaciu terorizează de ani de zile sătenii din Bozieni. Pe măsură ce s-au însurat, o parte din ei s-au mai calmat, dar cei trei, condamnaţi acum la pedepse între 8 ani şi jumătate şi 10 ani de închisoare, au continuat să fie violenţi şi să bage în spital pe oricine li se părea lor că „merită”.

S-a trezit cu un “musafir” în casă

Un bărbat din Piatra Neamţ a sunat la poliţie, în seara de 24 aprilie, după ce a auzit zgomote prin casă şi şi-a dat seama că umblă cineva pe la subsol. Echipajul care s-a dus la faţa locului s-a întâlnit cu o cunoştinţă mai veche: un bărbat bolnav psihic, care intră prin casele oamenilor şi cercetează teritoriul. Deşi probabil nu răspunde penal, omului i s-a deschis un dosar, sub acuzaţia de violare de domiciliu. În schimb doi indivizi din Horia, cu vârste de 19 şi 22 de ani, care răspund penal şi stau bine cu discernământul, au intrat într-o casă pentru a fura, lucru pe care l-au şi dus la bun sfârşit. Poliţiştii i-au prins, au recuperat prejudiciul şi îi cercetează, în stare de libertate, pentru fapta comisă.

Proiectil găsit pe marginea drumului

Un bărbat care cosea iarba de pe marginea drumului din satul Rotunda, comuna Doljeşti, a găsit un element de muniţie, în ziua de 24 aprilie. Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamţ s-a dus la faţa locului şi a stabilit că este vorba despre un proiectil perforant trasor de calibru 47 milimetri, care datează din al Doilea Război Mondial. Pirotehniştii au verificat o porţiune de 65 mp cu detectorul de metale şi n-au mai găsit nimic suspect.

“Distracţie” cu roţi în flăcări

Nişte oameni care n-au avut altceva mai bun de făcut au dat foc unor cauciucuri de camion, în seara de 24 aprilie, pe strada Olteniei din Piatra Neamţ. Fumul gros i-a făcut pe locatarii din zonă să sune la pompieri, iar militarii s-au dus să stingă cauciucurile, ceea ce au şi făcut. Norocul “glumeţilor” este că astfel de intervenţii nu se plătesc, pentru că dacă i-ar “arde” cineva la buzunar, cu siguranţă că ar căuta alte metode de a scăpa de deşeuri sau de a se “distra”.

Bătrân ridicat de pompieri în propriul pat

Vecinii şi rudele unui bătrân de 75 de ani din Roman au intrat în panică, în ziua de 24 aprilie, şi au chemat pompierii pentru că nu puteau intra în apartamentul omului să vadă ce-i cu el. Militarii au folosit scara culisabilă, au intrat în casă pe fereastra de la balcon şi l-au găsit pe proprietar căzut în hol. După ce-a fost aşezat în pat şi a primit îngrijiri de la echipajul SMURD, bătrânul a refuzat să fie transportat la spital.

Grupaj de C. MIRCEA