0:00

Pavel Podbereschi, puștiul de milioane al Rareșului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Finala celei de-a IV-a ediții a Concursului Național „Hai în viitor!”, organizată și defășurată joi și vineri la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, a dat de lucru serios juriului care a evaluat cele 21 de proiecte prezentate. Asta nu neapărat pentru că fascinația tehnologiei e generalizată, cum sublinia profesorul George Cazacu, președintele Alianței Colegiilor Centenare, fost director al Colegiului Național „Sfântul Sava” din București, cât dintr-un motiv mult mai simplu: lucrările susținute de pietreni au fost foarte valoroase. Progresul tehnologic, impactul acestuia asupra evoluției civilizației îi preocupă de fapt pe tinerii elevi la modul serios și dovada a fost făcută la Piatra Neamț.

Palmaresul rece și sec al concursului organizat sub egida Alianţei Colegiilor Centenare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ, Consiliul Local Piatra Neamţ, Asociaţia Euroavia Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi şi Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ, beneficiind de sponsorizare din partea companiilor nemțene Rifil și Kober, este următorul:

● Mențiune și un premiu în valoare de 600 lei: Andrei Staicu de la Școala Comercială „Nicolae Kretzulescu” – București (profesor îndrumător Gabriela Dîrloman) pentru proiectul Impactul tehnologiei asupra conexiunilor interumane.

● Premiul de orginalitate (1.200 lei): Arina Enghiș, Julia Pandi, Miruna Chișluca, Alice Nemeș, Raul Mihalache, Felix Mada, Claudiu Danci, Paul Mureșan și Codin Handrău de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Satu Mare (profesor îndrumător Georgeta Cozma) pentru Think. Transform. Survive.

● Locul III (1.200 lei): Cristina Maria Păcurar, Tudor Cristian Perniu și Alex Mihai Simionescu de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” – Brașov (profesor îndrumător Octavian Florin Polexa) pentru proiectul Nanomaterialele pentru o viață mai bună.

Pavel Podbereschi, puștiul de milioane al Rareșului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

● Locul II (1.500 lei): Ruxandra Maria Mîndru, Matei Ștefan Cornea și Andrei Claudiu Roibu de la Colegiul Național „Petru Rareș” (profesor îndrumător Dan Oniciuc) pentru Fum și oglinzi.

● Locul I (2.500 lei): Pavel Podbereschi de la Colegiul Național „Petru Rareș” pentru Peste o sută de ani.

Marele câștigător a realizat de unul singur, fără îndrumător, un film de aproape 6 minute despre care spune: „E cum îmi imaginez eu Pământul peste o sută de ani. E o lume suprapopulată, cu oameni care vor trăi și sub pământ, și în orașe spațiale, o lume în care nu există emoții negative, o lume care aduce la viață animale dispărute. E o lume preocupată în ultimii 50 de ani de curățarea planei murdărite de oameni, scop pentru care au fost dezvoltate tehnologii noi. Vorbesc și despre război”.

Pavel Podbereschi este elev în clasa a VI-a, are doar 13 ani și, neavând carte de identitate, și-a sunat mama să vină să-i ridice premiul.

Viorel COSMA

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorResemnat? Profesorul Darie nu a atacat decizia de arestare preventivă