Gospodinele se confruntă aproape în fiecare zi cu problema mirosului de mâncare ce se răspândește în toată casa, iar, de multe ori, întreaga locuință ajunge să lase impresia unei cantine. Fie că este vorba despre pește prăjit, ceapă prăjită, șnițele, ori despre mâncăruri greu de preparat, toate ajung să fie destul de neplăcute, mai ales în momentul în care simplul geam deschis nu mai face față.
De asemenea, în sezonul rece este și mai dificil de aerisit casa în mod corespunzător, în mod special bucătăria. Nu este plăcut să gătești în frig doar pentru ca mirosul de mâncare să nu mai cuprindă și celelalte încăperi, dar nu este plăcut nici ca acesta să se răspândească peste tot.
Află 4 metode utile de a îndepărta rapid mirosul de mâncare – cu ajutorul lor, este foarte probabil să nu mai ai această problemă data viitoare când gătești pentru familie!
- Închiderea ușilor în toată casa
Această metodă este una dintre cele mai simple și rapide de a evita răspândirea mirosului de mâncare în locuință. Este cunoscut faptul că țesăturile absorb foarte ușor și repede mirosurile neplăcute și grăsimile, astfel că dormitorul este cel mai vizat în momentul în care gătești.
Pentru ca mirosurile să nu se răspândească, poți închide toate ușile, începând cu cea de la dormitor. Dacă ai dulapuri cu haine și în alte încăperi în afară de dormitor, atunci este indicat să te asiguri că sunt bine închise.
- Aerisirea cât mai bună a bucătăriei
Este primul pas pe care ar fi bine să-l faci când începi să gătești – hotele de exemplu, sunt considerate una dintre cele mai eficiente și bune metode de eliminare a mirosului de mâncare, iar dacă vrei să investești într-un astfel de dispozitiv, te poți interesa de hote de la SensoDays, unde produsele sunt de o calitate superioară, din toate punctele de vedere.
O hotă este o investiție pe termen lung, așadar ar trebui să te asiguri că o alegi pe cea mai bună. Acest electrocasnic este perfect, inclusiv în sezonul rece pentru că nu va mai trebui să deschizi geamul când vrei să aerisești în timp ce gătești și când afară temperaturile sunt cu minus în față.
- Crearea unui odorizant de cameră
Se poate întâmpla să nu ai în casă un odorizant de cameră pentru a elimina mirosul de mâncare – în loc să faci un drum la magazin pentru a cumpăra un dispozitiv parfumat, poți crea unul, rapid și simplu, exact după ce ai terminat de gătit. Un studiu a demonstrat faptul că astfel de odorizante naturale sunt și mult mai sănătoase decât cele din comerț.
Spre exemplu, poți să pui pe foc o oală cu apă și câteva bețișoare de scorțișoară, coji de portocală, cuișoare, tarhon, salvie sau orice altă aromă care îți place, iar aceste condimente parfumate vor elimina eficient mirosul neplăcut.
- Utilizarea oțetului și a bicarbonatului de sodiu
Atât oțetul, cât și bicarbonatul de sodiu, au numeroase întrebuințări în casă, și mai ales în bucătărie. Știai sau nu, aceste două produse pot elimina cu succes mirosul de mâncare din casă – se pune un castron plin cu oțet sau bicarbonat de sodiu pe masa/blatul din bucătărie și se lasă să acționeze până a doua zi. În timpul nopții, mirosul supărător va fi complet absorbit.
Așadar, aromele nedorite din timpul gătitului nu ar trebui să-ți mai facă probleme dacă încerci metodele de mai sus, însă dacă vrei o soluție rapidă și eficientă, pe termen lung, probabil ar trebui să optezi, în final, pentru o hotă.
Sursa foto: unsplash.com