Ca femeie: mamă, gospodină și angajată cu normă întreagă, ai extrem de multe de făcut pe parcursul unei singure zi. De aceea, este recomandat să te folosești de cât mai multe trucuri pentru a reduce timpul pe care îl petreci zilnic cu treburile casnice, astfel încât să îți rămână suficient și pentru familie, dar și pentru tine.

Poate și tu ai ajuns deja la capătul puterilor și îți dorești să poți face ceva pentru a micșora perioadele de timp cât ești în rolul de gospodină, căci acest lucru te poate afecta atât psihic, cât și fizic.

Îți dorești o casă curată și ordonată, însă acest lucru necesită un număr nesfârșit de treburi de făcut și timpul pe care îl ai pentru ele pare să se micșoreze din ce în ce mai mult. Dar, cu ajutorul unei bune organizări, cu câteva sfaturi și cu câteva electrocasnice așa cum vezi aici, vei reuși să treci cu bine peste această provocare.

Știai, însă, că există patru treburi casnice comune pe care, deși le faci zilnic, este recomandat să nu le faci? Pentru că, pe lângă faptul că vor economisi timp, îți vor face casa mai curată.

Iată sarcinile zilnice pe care este recomandat să nu le mai faci:

Uscarea vaselor

Dacă, de regulă, speli manual vasele, atunci este recomandat să nu mai irosești timp cu ștergerea acestora la final, ci să le lași să se usuce la aer. Dacă folosești o mașină de spălat vase există două variante: fie utilizezi ciclul de spălare și uscare al mașinii, fie le speli și apoi de lași să se usuce în suport.

Nu este recomandată ștergerea vaselor și a ustensilelor de bucătărie cu prosopul, deoarece acesta le poate contamina cu bacterii. În cazul în care, totuși, vrei să faci asta, asigură-te că prosopul este proaspăt spălat și nu l-ai folosit pentru altceva.

Aranjarea patului dimineața

Această sarcină zilnică nu trebuie sărită, ci doar întârziată. Dimineața, la trezire, pune pătura într-o parte si lasă patul să se aerisească pentru câteva ore. În acest fel, va fi proaspăt și curat în fiecare zi.

A nu-ți aranja patul dimineața poate fi o sarcină cu care multe gospodine pot să nu fie de acord, dar, dacă nu te deranjează, atunci este bine să o omiți, măcar câteva zile pe săptămână. Ține cont de faptul că aerisirea patului este foarte importantă, chiar dacă încăperea poate părea mai dezordonată.

Spălarea hainelor zilnic

Anumite articole de îmbrăcăminte, precum lenjeria de corp sau ciorapii, trebuie spălate după fiecare purtare. Dar, atunci când este vorba despre alte haine, acestea pot fi purtate de mai multe ori. În acest fel, nu doar că vei reduce cantitatea de rufe ce necesită spălare, dar vei reuși să păstrezi hainele mai mult până să se deterioreze.

Dacă ai posibilitatea, amenajează un spațiu unde să aranjezi hainele pe care le-ai purtat cel puțin o dată, separat de cele curate.

Aspirarea încăperilor

Chiar dacă este recomandat să aspiri foarte bine fiecare suprafață din casă, poți economisi foarte mult timp dacă îți vei achiziționa un aspirator robot, ce poate face treaba în locul tău. Acesta își dovedește și mai mult eficiența dacă ai și animale de companie!

Lista de treburi casnice este în permanență mare, însă trebuie să înveți să găsești alternative potrivite pentru a le duce la bun sfârșit. Astfel, dacă optezi pentru variante care îți reduc timpul de muncă și renunți la anumite etape care pot fi sărite, atunci cu siguranță vei simți diferența! În fond, este întotdeauna o plăcere să petreci mai mai mult bucurându-te de cei dragi!

 Sursa foto: Shutterstock.com

Articolul precedentFOTO: O mașină a ars lângă un transformator electric, flăcările au ajuns la încă un autoturism
Articolul următorNeamț a ajuns la 9.500 de cazuri Covid, până acum
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.