Poate nu îți vine să crezi, dar redecorarea încăperilor are efecte pozitive asupra psihicului tău. Bineînțeles, nu ne referim doar la acele redecorări care costă sume imense, ci chiar și la micile schimbări pe care le poți face într-un weekend. Această activitate trebuie să se desfășoare într-un mod calm, care să nu adauge factori de stres vieții tale deja încărcate. 

Citește mai departe pentru a afla ce schimbări poți face în locuința ta pentru a te simți mai bine!

Procesul de a schimba ceva în locuință ajută la reducerea anxietății. De multe ori, dacă îți îndrepți atenția către activități productive, precum redecoratul, creierul tău va procesa mai bine situațiile care îți declanșează simptomele de anxietate sau stresul.

Pe lângă frumusețea fizică a obiectelor alese, este nevoie ca acestea să îți ofere și o stare de bine și să contribuie la sentimentul de siguranță pe care trebuie să îl ai când ești acasă. Dacă în locuința ta nu se află asemenea obiecte, este timpul să le schimbi. După ce vei alege piesele potrivite, vei observa o îmbunătățire a stării tale de spirit!

Poți iniția schimbările chiar din baie. În această încăpere îți începi și închei ziua, aici au loc multe dintre ritualurile tale și, în mod cert, aspectul ei îți influențează buna dispoziție. Pentru schimbări rapide și ușoare, încearcă să adaugi diverse accesorii:

 • plante care trăiesc în mediul mai umed
 • tablouri
 • un nou covoraș
 • o savonieră care să se asorteze cu restul corpurilor din încăpere

Dacă ai planuri mai mari, poți înlocui mobilierul, lavoarul sau oglinda. În cazul în care ai nevoie de inspirație pentru amenajarea băii, există surse online unde poți vedea cele mai reușite aranjamente de mobilier și instalații sanitare. În funcție de starea pe care îți dorești să o ai atunci când pășești în baie, poți alege diverse palete de culori. În ultima perioadă, multe persoane aleg să aibă pereții pictați cu tot felul de ilustrații care le oferă o stare de relaxare. 

Dacă dispui de un spațiu mare, îți poți lăsa imaginația să zboare. Însă, dacă spațiul băii este mic, imaginația trebuie să lucreze împreună cu spiritul practic, cabina de duș reprezentând alegerea cea mai potrivită. Deși poate nu îți sună la fel de estetic precum o cadă cu aspect vintage, și acestea sunt disponibile într-o multitudine de modele și culori – vezi aici cabinele de duș preferate de cei care vor o baie chic și modernă, în ciuda suprafeței mici. Este important să ai în vedere specificul băii tale pentru a reuși să redecorezi astfel încât să te simți mai bine!

Atunci când decorul este ales de tine, te vei simți cu adevărat „acasă”. Această stare se datorează faptului că ți-ai pus amprenta personală asupra spațiului pe care îl locuiești. Mai poți alege:

  • un tablou pentru dormitor
  • o lampă pe gustul tău
  • un covor pufos pe care să îl simți sub picioare
  • perne asortate

Modalități rapide pentru a te simți mai bine acasă:

 • adaugă flori și plante
 • deschide geamurile zilnic
 • trage draperiile în timpul zilei și lasă lumina naturală să pătrundă în încăpere
 • înlătură dezordinea

Nu mulți sunt cei care sunt într-adevăr mulțumiți de felul în care locuința lor arată. Tu nu trebuie să te numeri printre acele persoane nemulțumite. Ține minte, micile schimbări pot avea, ulterior, un impact mai mare decât schimbările uriașe!

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentActualizare: O persoană rănită după ciocnirea a două mașini, în Piatra-Neamț
Articolul următorMașină răsturnată în șanț, un tânăr a fost rănit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.