La cea de a XXIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul” , Botoşani , 8-10 noiembrie 2012 , judeţul Neamţ a fost reprezentat de trupa de teatru din cadrul Asociaţiei „ALFAOMEGA ART „, care a obţinut la secţiunea „interpretare” PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI, cu piesa de teatru „Ionuţ şi Măriuca”, regia şi scenografia spectacolului fiind semnate de actriţa Teatrului Tineretului , Gina Gulai .  În componenţa sa , juriul de la secţiunea „Interpretare” a avut critici de teatru, profesori, poeţi , prozatori şi actori : Ştefan Oprea , Ioan Groşan, Mircea Coloşenco, Florin Aioniţoaie, Mircea Oprea, Stela Covaci şi Gellu Dorian. În competiţie au intrat, pe parcursul a două zile, 12 trupe de teatru din ţară şi două din Republica Moldova .

Preşedintele juriului , criticul Ştefan Oprea a apreciat cota înaltă a ediţiei din acest an, exprimându-şi totodată bucuria de a fi descoperit pe scenă tineri foarte talentaţi în cele 14 spectacole, multe bune sau foarte bune, viitorul teatrului fiind astfel asigurat de oameni de teatru adevăraţi, regizori şi actori talentaţi. „ALFAOMEGA ART ” s-a prezentat la această competiţie cu cei mai tineri actori din festival: Ecaterina Petrucă , Alexandra Lupu , Catrinel Vişan , Claudiu Ladan şi Bogdan Ciurezu .

Gina Gulai, coordonatoarea trupei de teatru ne-a declarat: „Acest festival de la Botoşani a fost ultimul din acest an la care trupa de teatru a participat şi care ne-a adus cel de-al 39-lea premiu din 2012 . A fost un an plin de succese şi ne-am bucurat de aprecierea multor oameni de specialitate. Am fost ambasadorii artei la festivaluri naţionale şi internaţionale şi am reprezentat judeţul Neamţ cu cinste şi onoare . Mulţumim tuturor celor care au fost cu sufletul aproape de noi şi Primăriei din Piatra Neamţ care ne-a sprijinit financiar. Aduc mulţumiri şi părinţilor acestor copii, fără de care n-am fi avut atâtea rezultate frumoase „.

Articolul precedentG.T. Kirileanu – omul care a îmbogăţit biblioteca judeţeană
Articolul următorAzi s-a născut cel dintâi filozof român