Bărbatul din Roman care și-a bătut crunt femeia (detalii AICI) a fost arestat preventiv, în seara de 3 septembrie. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 3114/P/2018 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 teza a II-a din noul Cod de procedură penală (NCPP) şi art. 225 NCPP dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3 septembrie 2018 şi până la data de 2 octombrie 2018, a inculpatului Akinfiu Mihai Lucian, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 din noul Cod penal (NCP) raportat la art. 193 alin. 2 NCP, cu aplicarea art. 41 alin. 1 NCP şi art. 43 alin. 1 NCP, asupra persoanei vătămate Ciofoaia Georgiana-Gianina. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea de ședință de la Judecătoria Roman.

Între timp, prin zona Roman circulă zvonul că Georgiana Geanina Ciofoaia ar fi murit. Femeia a fost în comă, din cauza leziunilor serioase pe care le-a suferit în urma lovirilor repetate și are nevoie, în continuare, de îngrijiri medicale. Rămâne de văzut dacă, în ciuda stării grave în care a adus-o concubinul ei, nu-l va ierta, situație în care dosarul penal întocmit pe numele agresorului rămâne fără obiect.

Pe de altă parte, Mihai Lucian Akinfiu are antecedente penale, el fiind condamnat, pe 28 octombrie 2016, la o pedeapsă de 1 an și 11 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și în stare de ebrietate. Instanța a stabilit un termen de încercare de 3 ani, timp în care inculpatul este obligat să respecte un șir de reguli. Mai mult, instanța, prin hotărârea de acum doi ani, „atrage atenţia inculpatului că săvârşirea unei infracţiuni în termenul de supraveghere conduce la revocarea măsurii suspendării executării pedepsei sub supraveghere”. Așadar, dacă femeia nu-l va ierta, la pedeapsa pe care o va primi pentru violență în familie se va adăuga și cea de 1 an și 11 luni primită anterior. (C.M.)

Articolul precedentDoi ofițeri din domeniu, în cursă pentru șefia Poliției Rutiere
Articolul următorDoi copii, unul de 3 și celălalt de 13 ani, victime ale accidentelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.