Vacant din luna septembrie a anului trecut, de când comisarul șef Cezar Asandei s-a pensionat intempestiv, de frica ordonanței care i-ar fi diminuat veniturile, postul de șef al Serviciului Poliției Rutiere Neamț a fost scos la concurs. S-au înscris doar doi candidați, ambii din domeniu: comisarul șef Mihai Mavriș și comisarul Dănuț Urserescu.

Mihai Mavris

Comisarul șef Mavriș are deja experiența funcției, pentru că a asigurat interimatul în acest an scurs de la pensionarea comisarului șef Asandei, dar a condus o vreme serviciul și când Cezar Asandei a fost delegat ca adjunct al inspectorului șef de la Poliția Harghita.

Dănuț Urserescu

Comisarul Dănuț Urserescu este șeful Biroului de poliție rutieră Piatra Neamț și are imaginea unui om care nu se teme să încerce lucruri noi, dacă pot fi soluții în condițiile unui număr de autovehicule mereu în creștere și ale unei infrastructuri demult depășite.

Concursul, care constă într-un interviu de maximum 3 ore, filmat, ca să nu existe suspiciuni, va avea loc în ziua de 17 septembrie, începând cu ora 10. Tematica este generoasă, incluzând noțiuni de management și de specialitate, și este cuprinsă în 7 capitoale, deci candidații au de învățat. Scop în care comisarul șef Mavriș și-a luat concediu. Va câștiga candidatul care obține nota cea mai mare, pragul minim fiind, ca la fiecare concurs, nota 7. Președintele comisiei este comisarul șef Neculai Catană, el însuși fost șef al Serviciului de Poliție Rutieră. (C.M.)

2 COMENTARII

Comments are closed.