0:00

Magistrații din cadrul Curții de Apel Bacău s-au pronunțat în dosarul bărbatului din Târgu Neamț acuzat că și-a ucis fiica de 5 ani și fosta soție.  Judecătorii au respins ca nefondat apelul lui Arhip Antonio Ilie și au menținut decizia Tribunalului Neamț prin se stabilise detenție pe viață.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Arhip Antonio Ilie împotriva sentinţei penale nr. 54/P din 21.04.2023, pronunţată de Tribunalul Neamţ în soluţionarea dosarului penal nr.1886/103/2022. Conform art.422 Cod procedură penală coroborat cu art.424 alin.3 Cod procedură penală și cu aplicarea art.72 Cod penal, scade în continuare, din cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului, durata arestării preventive începând cu data pronunțării sentinței penale apelate, 21.04.2023 și până la zi. Definitivă”, conform deciziei instanței din 11 septembrie.

Închisoare pe viață: sentință definitivă în cazul bărbatului care și-a ucis soția și fiica de 5 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Imagine de la perchezițiile făcute de Poliție la locuința lui Arhip Antonio Ilie

Cele două, Andreea Arhip, de 5 ani, și fosta soție a bărbatului, Magdalena Ursu, de 26 de ani, au fost văzute ultima dată la finalul anului 2006. Atunci Arhip și-a luat copilul și pe Magdalena Ursu din casa tatălui femeii, din Buhuși, și au plecat în oraș. Ambele au dispărut fără urmă și deși au fost căutate ani de zile de familie dar și de polițiști, nici un indiciu nu a dus la depistarea lor. Abia după 15 ani, în octombrie 2021, corpul copilei a fost găsit îngropat în curtea lui Arhip. Corpul Magdalenei Ursu nu a a fost găsit niciodată, dar judecătorii au concluzionat că aceasta a fost ucisă în aceeași zi în care și-a pierdut viața și fiica ei. Magistrații l-au mai obligat pe Arhip să achite către familia femeii daune care se cifrează la 100.000 de euro (amănunte aici  și aici ).

(G.S.)

 

Articolul precedentPrima zi de școală la școlile gimnaziale din Piatra-Neamț
Articolul următorVIDEO. FOTO. Grup infracțional specializat în trafic cu migranți sirieni luat în colimator de DIICOT
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.