0:00

Târgu Neamț. Închisoare pe viață pentru bărbatul care și-a ucis fiica de 5 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Imagine de la perchezițiile făcute de Poliție la locuința lui Arhip Antonio Ilie

Arhip Antonio Ilie, bărbatul din Târgu Neamț acuzat că în urmă cu mai bine de un deceniu și jumătate și-a ucis fiica de 5 ani și a îngropat cadavrul în curte, a fost pedepsit de judecători. Magistrații de la Tribunalul Neamț au stabilit că este vinovat de omor deosebit de grav și au dispus ca acesta să stea după gratii toată viața. “În temeiul art. 396 alin.1,2 C.p.p., art. 54 C.p. anterior, condamnă pe inculpatul Arhip Antonio Ilie, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav, prev. de art. 174 alin.1, art. 175 alin.1 lit.c, art. 176 lit.b C.p. anterior cu reţinerea art.5 C.p. în vigoare“, conform Tribunalului Neamț.

Familiei copilei ucise i-au fost acordate unele din cele mai mari daune din ultima perioadă de timp, iar bărbatul trebuie să achite 100.000 de euro. Hotărârea instanței de fond nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

Fiica lui Arhip, care era în vârstă de 5 ani, și fosta soție, Magdalena Ursu, din Buhuși, au dispărut fără urmă la finalul anului 2006 după ce s-au întâlnit în oraș cu bărbatul care se oferise să cumpere haine copilei (amănunte aici și aici). De atunci nu au mai fost găsite, iar atât familia cât și anchetatorii le-au căutat în zadar. Pe 20 octombrie 2021, la 15 ani de la dispariție, corpul copilei a fost găsit îngropat în curtea lui Arhip.

(G.S.)

Articolul precedentMașina prefectului “victimă“ în fostul giratoriu de la Hotel Ceahlău
Articolul următorFinanţare europeană pentru împădurirea a peste 56 de mii de hectare în următorii 3 ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.