0:00

VIDEO. FOTO. Grup infracțional specializat în trafic cu migranți sirieni luat în colimator de DIICOT, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic cu migranți Cercetările au stabilit că cei implicați foloseau mașini un asundeau străinii care intenționau să treacă fraudulos frontiera de stat a României. Totul s-a întâmplat la Bacău, în urma acțiunii oamenilor legii două persoane fiind private de libertate.

S-a stabilit că în perioada ianuarie-mai 2023, inculpații împreună cu alți suspecți cercetați în cauză au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de beneficii materiale prin facilitarea migrației ilegale, respectiv recrutarea migranților, adăpostirea acestora pe teritoriul României și ulterior înlesnirea trecerii ilegale a frontierei de stat, destinația finală fiind țări din vestul Europei”, conform DIICOT.

În cursul urmăririi penale, au fost depistate și oprite de către polițiști ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, două transporturi ilegale cu ocazia controlului efectuat la punctul de trecere a frontierei. În ambele cazuri, migranții, de origine siriană au fost ascunși, în spații improvizate  situate în interiorul autoutilitarelor folosite de către membrii grupului.

VIDEO. FOTO. Grup infracțional specializat în trafic cu migranți sirieni luat în colimator de DIICOT, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Procuroriul de caz împreună cu ofițeri de poliție judiciară au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară fiind ridicate mai multe telefoane mobile și alte mijloace de probă. Doi suspecți au fost reținuți, ulterior fiind arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

(G.S.)

VIDEO/FOTO: DIICOT

Articolul precedentÎnchisoare pe viață: sentință definitivă în cazul bărbatului care și-a ucis soția și fiica de 5 ani
Articolul următorOportunități pentru nemțenii care doresc să îmbrace haina militară
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.