Bacalaureat special pentru elevii olimpici!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de luni, 16 mai, și până joi, 26 mai, absolvenții de liceu, care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale, pe discipline școlare, și cei care vor da admiterea la universitățile din străinătate, au de trecut încă un obstacol.

Este vorba despre examenele de bacalaureat organizate special pentru ei.

Din județul Bacău, la bacalaureatul special va participa Raluca Dărăuță, de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău. Aceasta a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de chimie ”D. Mendeleev”, organizată la Moscova, în perioada 1-7 mai. De asemenea, ea face parte și din lotul lărgit al naționalei, din care vor fi selectați competitorii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de chimie.

Din județul Iași, doi absolvenți vor trece prin examenele bacalaureatului. Bogdan Constantin Enache, de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, a intrat în lotul lărgit al olimpicilor care se pregătesc pentru Olimpiada Internațională de chimie. Ovidiu Neculai Avădanei, de la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, a obținut medalie de argint la Olimpiada Balcanică de matematică și s-a calificat în lotul lărgit al naționalei, care se pregătește pentru Olimpiada Internațională de matematică.

Din Neamț, două eleve ale unităților de învățământ din Piatra-Neamț vor trece prin emoțiile examenului de maturitate. Una dintre absolventele de liceu, care vor da bacalaureatul mai devreme, este Sabina Georgiana Fîrțală, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, cea care a reprezentat, cu succes, România la Olimpiada Internațională de chimie ”Dmitri Mendeleev”. Aceeași elevă este calificată în lotul lărgit al naționalei, din care se vor alege reprezentanții ce vor concura la Olimpiada Internațională de chimie. A doua absolventă, care va intra, de mâine, în febra bacalaureatului, este Sorina Diana Avădanei, de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, admisă direct în lotul național ce va reprezenta România la Olimpiada Internațională de geografie, care se va desfășura la Beijing, în luna august.

Din județul Suceava, la bacalaureat va participa Daniela Petrovici, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava. Aceasta s-a calificat la Olimpiada Internațională de lectură, care va avea loc în Constanța, în luna septembrie. Absolventa de liceu este pentru al doilea an, consecutiv, în această fază a competiției.

Din Vaslui, altă absolventă specială are întâietate la bacalaureat. Este vorba despre Gianina Elena Butnariu, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, care s-a calificat în lotul lărgit al naționalei, din care vor fi aleși competitorii ce vor reprezenta țara la Olimpiada Internațională de biologie.

Din Botoșani, potrivit listelor prezentate de Ministerul Educației, niciun absolvent nu s-a înscris la sesiunea specială a bacalaureatului.

În 27 mai, vor fi afișate rezultatele finale de la bacalaureatul special. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentGALERIE FOTO Festivalul Dacic, lecție de istorie pentru public
Articolul următorSe braconează în draci pe Lacul Izvoru Muntelui!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.