0:00

Se braconează în draci pe Lacul Izvoru Muntelui!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă, 14 mai, începând cu ora 4:00, s-a derulat  o amplă acţiune de monitorizare şi combatere a braconajului piscicol pe lacul de acumulare Izvoru Muntelui, în perioada prohibiţiei, se precizează într-un comunicat de presă.

Acţiunea a fost iniţiată de Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării (ANCBP) Neamţ, împreună cu ANCBP Mureş (ai cărei reprezentanţi au răspuns solicitării de a acorda sprijin suplimentar colegilor de la Neamţ) şi cu Asociaţia „Lupul Cenuşiu”.

Se braconează în draci pe Lacul Izvoru Muntelui!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În urma monitorizării s-au constatat următoarele: numeroase ambarcaţiuni improvizate din trunchiuri de copaci folosite la braconajul piscicol de persoane neindentificate; plase de pescuit de tip monofilament cu ochiuri ce variau între 18 şi 20 cm. (aproximativ 200 metri liniari). Tot peştele găsit captiv în plasele monofilament a fost redat habitatului natural. Ţinem să precizăm că, în ultima perioadă, în ciuda eforturilor celor din ANCBP Neamţ şi a celor de la «Lupul Cenuşiu», fenomenul de braconaj piscicol încă reprezintă o ameninţare la adresa faunei şi a mediului înconjurător, în perioada prohibiţiei, pe lacul de acumulare Izvoru Muntelui”, a declarat Ovidiu Gabur, şeful ANCBP Neamţ. (ZCH NEWS; FOTO: ANCBP Neamţ)

Articolul precedentBacalaureat special pentru elevii olimpici!
Articolul următorBacteria din apele nemțene și cazul HexiPharma
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.