pietricica turism

braconaj izvorul muntelui 01Sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 4:00, s-a derulat  o amplă acţiune de monitorizare şi combatere a braconajului piscicol pe lacul de acumulare Izvoru Muntelui, în perioada prohibiţiei, se precizează într-un comunicat de presă.

Acţiunea a fost iniţiată de Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării (ANCBP) Neamţ, împreună cu ANCBP Mureş (ai cărei reprezentanţi au răspuns solicitării de a acorda sprijin suplimentar colegilor de la Neamţ) şi cu Asociaţia “Lupul Cenuşiu”.

braconaj izvorul muntelui 02“În urma monitorizării s-au constatat următoarele: numeroase ambarcaţiuni improvizate din trunchiuri de copaci folosite la braconajul piscicol de persoane neindentificate; plase de pescuit de tip monofilament cu ochiuri ce variau între 18 şi 20 cm. (aproximativ 200 metri liniari). Tot peştele găsit captiv în plasele monofilament a fost redat habitatului natural. Ţinem să precizăm că, în ultima perioadă, în ciuda eforturilor celor din ANCBP Neamţ şi a celor de la «Lupul Cenuşiu», fenomenul de braconaj piscicol încă reprezintă o ameninţare la adresa faunei şi a mediului înconjurător, în perioada prohibiţiei, pe lacul de acumulare Izvoru Muntelui”, a declarat Ovidiu Gabur, şeful ANCBP Neamţ. (ZCH NEWS; FOTO: ANCBP Neamţ)