Autorizația de funcționare a Euroins a fost retrasă recent, în mod oficial, iar Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a fost numit drept administrator interimar al firmei de asigurări. Pentru moment, polițele RCA încheiate la Euroins rămân valabile, dar cei care şi- au asigurat mașina acolo pot renunța la polița existentă și își pot recupera banii pe valabilitatea rămasă a asigurării. În acest sens, FGA a prezentat luni, 20 martie, un ghid pentru cei interesați să denunțe polițele Euroins.

euroins 01„Contractele de asigurare încheiate cu Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A rămân valabile până la expirare, dacă nu intervine una dintre următoarele situații:

  • titularul poliței denunță contractul de asigurare
  • se împlinește termenul legal de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care polițele de asigurare încetează de drept
  • lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii falimentului denunță polițele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului.

În privința încheierii unui alt contract de asigurare, la un alt asigurător, acest proces ar trebui derulat în paralel cu acțiunea de denunțare a poliței de asigurare încheiate la asigurătorul aflat în insolvență/faliment”, precizează FGA.

euroins 02Pași de făcut pentru denunțarea polițelor sunt următorii:

Solicitarea dvs trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

  • Împuternicire/Procură, dacă este cazul;
  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată/transmisă la asigurător;

FGA va înregistra cererile de plată și le va analiza în ordinea primirii și înregistrării. În ceea ce îi privește pe păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins, ei „vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare”, anunță Uniunea Naţională a Societăţilor de Aasigurare Reasigurare într-un comunicat de presă.

Angela Croitoru

Articolul precedentNoutăți în domeniul angajării și detașării străinilor în România
Articolul următorLiceenii nemțeni calificați la olimpiadele naționale de Biologie și „Științele Pământului”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.