0:00

Asiguraţii şi păgubiţii Euroins vor putea solicita imediat restituirea de prime și plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), după publicarea deciziei ASF în Monitorul Oficial. Aproximativ 2,8 milioane de români au asigurări auto RCA valabile la Euroins. Plățile se pot face însă în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Asiguraţii şi păgubiţii Euroins pot solicita restituirea primelor şi daunelor de la FGA, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Primul pas legal după anunțul făcut vineri de ASF este ca decizia autorității de supraveghere să se publice în Monitorul Oficial. Imediat după acest moment, toți clienții și păgubiții Euroins vor avea la dispoziție un termen de 60 de zile în care Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate să facă plăți către clienții (care vor să li se restituie restul din prima RCA plătită deja) sau păgubiții RCA ai acestei companii, în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare”, precizează portalul HotNews. Toți românii care au polițe în vigoare la Euroins au două opțiuni:

  • pot să-și păstreze asigurările până la data expirării;
  • pot să le denunțe și să încheie contracte la un asigurător fără probleme.

“Cei mai afectați vor fi însă păgubiții, cei loviți în trafic de o mașină asigurată la Euroins, deoarece multe service-uri nu vor mai face reparații pe aceste polițe și toate despăgubirile de la acest asigurător vor fi plătite abia după ce instanța îi declară definitiv falimentul. Polițele RCA ale Euroins vor rămâne în vigoare până când instanța decide deschiderea procedurii falimentului Euroins. După ce va fi dată această decizie în instanță, efectul imediat este că în termen de 90 de zile toate polițele Euroins vor înceta de drept”, menţionează sursa citată. Alte detalii AICI. (ZCH NEWS; FOTO: Eduard VÎNĂTORU – Inquam Photos)

Articolul precedentAnunț. Autoutilitară de vânzare la super ofertă
Articolul următorIon Asaftei ales președinte al CJ Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.