Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iași, a fost condamnat luni, 13 noiembrie, de către Tribunalul București, la 4 ani închisoare cu executare, fiind acuzat de luare de mită. Acestuia i s-a impus şi interdicţia de a fi ales într-o funcţie publică, dar decizia nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principală de 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercitiul autorității de stat, de a ocupa funcția de primar pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale. Totodată, condamnă pe inculpatul Urdăreanu Tiberiu la pedeapsa principală de 8 luni închisoare pentru săvârsirea infracțiunii de dare de mită. Dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei principale aplicate inculpatului Urdăreanu Tiberiu pe un termen de încercare de 2 ani si 8 luni. Confiscă de la Nichita Gheorghe suma de 71.214,76 lei primită cu titlu de mită cu obligarea inculpatului la plata către stat a acestei sume. Menține sechestrul asigurător până la concurența sumei de 71.214,76 lei”, se arată în decizia instanţei, citată de Europa FM.

Nici în cazul lui Tiberiu Urdăreanu decizia nu este definitivă. Ce li se reproşează celor doi puteţi lectura AICI. Vă reamintim că, recent, şi fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost condamnat tot la 4 ani de închisoare cu executare (decizia este definitivă), fiind acuzat tot de luare de mită. (ZCH NEWS)

Articolul precedent„Ei nu pot opri abuzurile! NOI PUTEM!” – o campanie a DGASPC Neamţ şi „Salvaţi copiii”
Articolul următorFemei agresate și pacienți băuți ajunși la UPU
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.