Romeo Stavarache, fost primar al municipiului Bacău, a fost condamnat vineri, 3 noiembrie, de Curtea de Apel Târgu Mureș, la 4 ani de închisoare cu executare. El a fost anchetat pentru luare de mită. Sentința este definitivă.

Romeo STAVARACHE

„Aplică inculpatului, ca pedeapsă accesorie, interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b și c din vechiul Cod penal pe o durată de 3 ani (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice; dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție de natura celei de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii pentru care a fost condamnat prin prezenta”, se precizează în sentința pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Romeo Stavarache a fost achitat, în schimb, pentru alte 4 infracțiuni de luare de mită. Instanța a dispus confiscarea de la Stavarache și de la omul de afaceri Liviu Goian, în cotă egală de 50%, a 307.187 de lei, sumă considerată a fi fost primită de la un denunțător cu titlu de mită. Stavarache și Goian au mai fost obligați să achite statului cheltuieli judiciare de câte 2.000 de lei fiecare.

Costel CĂŞUNEANU

În acest dosar, omul de afaceri Liviu Goian a fost condamnat pentru complicitate la luare de mită la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o durată de 3 ani. Acesta a fost achitat pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită. Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, ca de altfel și Constantin Apostol, fost director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, care a fost achitat de comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită (două fapte). În cazul omului de afaceri Liviu Vasile Cenușă, instanța a dispus achitarea de sub acuza comiterii a două infracțiuni de complicitate la luare de mită.

La 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea în judecată a primarului din Bacău, Romeo Stavarache, pentru 5 infracțiuni de luare de mită, care ar fi fost comise în perioada 2008-2011, suma totală imputată edilului ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei. În același dosar au fost judecați oamenii de afaceri Costel Cășuneanu, Liviu Goian, Liviu Cenușă, precum și fostul director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol. Rechizitoriul DNA – AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE L3: CSM Roman-CSM Focşani 2-0 (1-0)
Articolul următorDe astăzi, ENDURANCH, singurul parc de aventură off-road din Moldova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.