reclama autocenter

O femeie de naționalitatea franceză a „locuit” vreme de aproximativ 4 zile pe malul Lacului Izvorul Muntelui, singurul acoperiș fiindu-i viaductul din zonă. Femeia de aproximativ 30 de ani a fost găsită, marți, 11 februarie, de echipajul SMURD Neamț, într-o stare de epuizare, deoarece nu mâncase mai nimic, în perioada cât a stat sub cerul liber. Cei de la SMURD au dus-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Neamț, iar, de aici, medicii au prezentat-o Biroului pentru Imigrări Neamț.

Mihail Sescioreanu, șeful Biroului pentru Imigrări Neamț, a precizat că, în urma discuțiilor purtate cu franțuzoaica, se pare că aceasta a ajuns în România, în luna septembrie, anul trecut. În ultima perioadă a fost cazată la Mănăstirea Petru Vodă, din comuna Poiana Teiului. Practic, așa cum femeia de naționalitate franceză a mărturisit, scopul pentru care se află în România este cel al vizitării mănăstirilor din Nordul Moldovei. Potrivit viețuitorilor de la Mănăstire, documentele de identitate au fost lăsate la mănăstire, iar aceștia le vor înainta Biroului de Imigrări Neamț în cel mai scurt timp.

“Având în vedere starea sa de sănătate am luat câteva măsuri de ordin umanitar, până la recuperarea documentului de identitate al acesteia. În seara de marți, 11 februarie, femeia a fost internată în Secția de Psihiatrie din cadrul SJ Neamț, în vederea evaluării stării de sănătate”, a spus Mihail Sescioreanu.

Medicii au constatat că este slăbită din cauza alimentației precare din ultimele zile, dar, în rest, nu suferă de nicio boală, fapt pentru care i-au dat drumul. Femeia care se află, acum, în grija celor de la Direcția de Asistență Socială și-a exprimat dorința de a călători mai departe prin „notre pays”, dacă se va mai putea, deoarece a menționat că nu-și dorește rezidență pe teritoriul României. Reprezentantul Biroului pentru Imigrări Neamț a mai precizat că pe numele franțuzoaicei nu există semnalări la nivel european (urmărită, declarată dispărută). (M.T.)

Articolul precedentRomașcanul Liviu Brătescu se vrea șef la PNL Iaşi
Articolul următorOPC Neamț: Aveți grijă ce detergenți cumpărați !