În condițiile în care, în România, zilnic, pădurile dispar cu hectarele de sub ochii noștri, câțiva elevi de la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra-Neamț au ieșit în „câmpul muncii”, pentru a arăta că se poate și contrariul. Astfel, așa cum ne-a precizat prof. Mihai Pavăl, directorul CT Forestier, de 1 aprilie, aproximativ 25 de elevi de la specialitatea Silvicultură au mers la Ocolul Silvic Brateș, din comuna Tarcău, și au participat la plantare de puieți (molid și brad).
„În zona de la Tărcuța și Bobeica, de pe Valea Tarcăului, și au fost însoțiți de doi maiștri instructori: Florentina Popescu și Constantin Beșic. Inițiativa aparține școlii noastre. Noi am luat legătura cu reprezentanții colului silvic, pentru că avem parteneriate cu toate ocoalele silvice din județ. Acolo au fost duși elevii și profesorii, cu microbuzul școlar împrumutat de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida. Instructorii le-au explicat pe viu cum se realizează planul de plantări, unde se țin puieții, cât se țin , cum se pun. Șeful Ocolului Silvic Brateș, Nelu Oniga, s-a declarat mulțumit de inițiativa și implicarea elevilor noștri”, a spus directoru școlii.
Liceenii, de clasa a X-a, au reușit ca, de la ora 9 și până la ora 16, cât au stat în „câmpul muncii”, să planteze în jur de 7.000 de puieți. Astăzi, potrivit directorului Pavăl, elevii sunt prezenți pe Cârloman, pentru igienizări.
„Și în anii din urmă am mai avut astfel de inițiative, care s-au dovedit utile pentru elevii noștri atât din punct de vedere a meseriei pe care se pregătesc să o îmbrățișeze, cât și pentru dezvoltarea spiritului lor civic. Astfel de acțiuni ne fac să conștientizăm cel mai bine cât de important este să ocrotim și să menținem curat mediul în care trăim”, a adăugat Pavăl. (M. TEODOROF)