presedinte CJ Neamt, Emilia ArcanPreședintele în exercițiu al Consiliului Județean Neamț a obținut o primă victorie împotriva Agenției Naționale de Integritate, la înfățișarea care a avut loc astăzi, 4 aprilie, la Curtea de Apel Bacău. Instanța a admis acțiunea formulată de Emilia Arcan împotriva raportului de evaluare întocmit de ANI, prin care s-a pus problema incompatibilității în dreptul Emiliei Arcan, despre care am mai relatat.

Pe 4 aprilie, în dosarul 783/32/2015, Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat: ”Admite acţiunea. Anulează Raportul de Evaluare nr. 42936/S/II/2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 2050 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bacău. Pronunţată în şedinţa publică din 4.04.2016.”

Este o bucurie pentru mine această soluție și, sinceră să fiu, speram să-mi fie favorabilă, pentru că știam în ce situație mă aflu, știam ce documente sunt la dosar! Am mizat pe corectitudinea instanțelor de judecată, dar recunosc, de pe 24 martie, când s-a judecat procesul la Curtea de Apel Bacău, și până astăzi, când s-a dat pronunțarea, am acumulat niște emoții, firești, cred eu. Le mulțumesc avocaților de la Societatea Civilă Profesională de Avocați Mătășel și Mătășel, care și-au dovedit încă o dată profesionalismul, așa cum au făcut-o în foarte multe cazuri”, a declarat Emilia Arcan.

Deși hotărârea instanței poate fi atacată, nefiind definitivă, rămâne gustul dulce al victoriei și suma de bani câștigată. 2.050 de lei este cam jumătate din salariul de președinte de CJ Neamț și probabil va fi de ajutor în plata onorariului avocaților. La fel, rămâne de văzut cum își va completa președintele CJ declarația de avere și la ce rubrică de alte venituri va menționa banii de la ANI, nu de alta, dar în caz contrar s-ar putea s-o pască alte necazuri de ordin administrativ-juridic.

(D.O.)