0:00

FOTO. Două amenzi, de 1500 lei fiecare, pentru incendiu de vegetație uscată în Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiExasperați de nesăbuința unora dintre proprietarii de terenuri care dau foc la vegetația uscată, generând incendii pe zeci sau chiar sute de hectare, ce pun în pericol păduri, case și chiar vieți omenești, pompierii vasluieni au trecut la sancțiuni.

 

Luna trecută ei au dat două astfel de amenzi, iar ieri, 5 aprilie, după un incendiu violent în municipiul Vaslui, unde au ars 32 de hectare, au dat alte două amenzi. Un bărbat în vârstă de 70 de ani și o femeie de 67 de ani, cei care au inițiat focurile, au primit fiecare câte 1500 de lei amendă.

FOTO. Două amenzi, de 1500 lei fiecare, pentru incendiu de vegetație uscată în Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDetașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru  autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru stingerea incendiului care s-a manifestat într-un spațiu situat între străzile  Dimitrie Cantemir – Ioanesei Adrian – Ștefan Gușă – Ion Adam. La fața locului au ajuns și echipaje ale  Poliției Locale.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Din cauza vântului foarte puternic, exista riscul de propagare a incendiului către 17 case și 25 anexe gospodărești. Pompierii militari au acționat pe trei sectoare de stingere, prioritară fiind protecția bunurilor aflate în pericol. După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat”, a precizat plt. adj. Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

FOTO. Două amenzi, de 1500 lei fiecare, pentru incendiu de vegetație uscată în Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReamintim cititorilor noștri că și inspectorii APIA pot sancționa astfel de încălcări ale legii prin tăierea de la 5% până la excluderea de la plată pentru toate terenurile deținute din subvenția UE.

De la începutul acestui an au fost pârjolite de astfel de incendii peste 3500 de hectare din județele Neamț, Iași, Botoșani, Vaslui și Bacău.

Detalii despre unele dintre acestea găsiți aici și aici.

Angela Croitoru

FOTO: ISU Vaslui

Articolul precedentFinanțări de sprijin pentru spitale, IMM-uri și în asistență socială
Articolul următorActivitate suspendată la Biroul de Evidență a Populației și la Biroul de Taxe și Impozite Locale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.