0:00

Incendiile declanșează stare de alertă GRAVĂ în Neamț! 850 hectare arse de curățenia de primăvară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 29 martie, ISU Neamț a reluat mesajele RO-ALERT pentru a avertiza asupra dimensiunii arderilor de vegetație uscată în județul Neamț. Peste 850 hectare de teren, o persoană moartă și numeroase pagube materiale – este bilanțul incendiilor doar din luna martie 2022.

Acest record nedorit face ca ISU Neamț să mai întreprindă un demers pentru ca nemțenii să înțeleagă gravitatea situației, cheltuielile de timp, resursă umană și combustibili pentru intervențiile la care pompierii sunt chemați. Nemaivorbind și de celelalte efecte directe pentru cei care speră la banii de subvenții pentru terenurile pe care le curăță cu foc, nesupravegheat.

Textul mesajului transmis la ora 12.30 este acesta:

“STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE USCATĂ! FIȚI RESPONSABILI!

În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 850 ha doar în județul Neamț, provocând  decesul unei persoane, rănirea altor 3, incendierea a 2 locuințe și mari pagube materiale. Incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se pedepsește conform legislației in vigoare cu  neacordarea  subvențiilor APIA și cu amendă. ISU NEAMȚ“.

A.C.

Articolul precedentPremieră. Probă sportivă la concursurile de angajare la Poliția Locală Târgu Neamț
Articolul următorRECENSĂMÂNT În Neamţ s-au completat peste 36.000 de chestionare în două săptămâni