În cursul zilei de astăzi, 20 iunie, Elena Preda și Luminița Maria Rozoschi, fostele șefe de la Târgu Neamț și Piatra-Neamț ale Serviciului de Ambulanță Neamț, se întorc acasă. Vor fi în arest la domicilii până pe 19 iulie, potrivit deciziei definitive de astăzi a Curții de Apel Bacău. Fostul manager interimar, dr. Dan Dorin Morenciu rămâne tot în arest preventiv pentru încă o lună de zile, conform aceleiași rezoluții a instanței. Aceștia sunt cercetați de DNA pentru luare de mită în formă continuată. „În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul MORENCIU DAN DORIN împotriva încheierii penale nr. 63/Î/14.06.2022 din data de 14.06.2022 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1661/110/2022. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatorul inculpat MORENCIU DAN DORIN la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului, în temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală. Definitivă”, precizează minuta instanței.

Dosarul deschis de DNA este în legătură cu angajarea definitivă a 13 persoane ce au lucrat în SAJ Neamț și în timpul pandemiei. În soluția pe scurt a Curții de Apel Bacău, care a judecat contestația celor 3 inculpați, sunt stabilite o serie de interdicții pentru asistentele șefe care vor executa arestul preventiv la domicilii. „În temeiul art. 237 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, respinge ca nefondată propunerea formulată în dosarul de urmărire penală nr. 105/P/2021 al Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatele Preda Elena şi Rozoschi Maria Luminiţa. În temeiul art. 237 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2, art. 218 şi art. 202 Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data prezentei încheieri, 20.06.2022 şi până la 19.07.2022 inclusiv, faţă de inculpatele: – PREDA ELENA – și – ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA – .

În temeiul art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, impune inculpatelor obligaţia de a nu părăsi, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi/judecătorului de cameră preliminară/instanţei, imobilul în care locuiesc, respectiv: -situat în or. Tg. Neamț (…) – inculpata PREDA ELENA; – situat în mun. Piatra Neamț (…) – inculpata ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA.

În temeiul art.221 alin.4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatelor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive şi că, pe durata măsurii, pot părăsi imobilul la care execută măsura arestului la domiciliu, pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora precum şi faptul că, la cererea scrisă şi motivată a inculpatei, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară/instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului”, potrivit aceleiași surse.

 

C.I.

Articolul precedentBac 2022: subiectele la limba română
Articolul următorReguli nescrise pe care orice viitor student ar trebui să le urmeze pentru a avea o perioadă de studenție reușită