Fiii „rătăcitori” ai PSD, reprimiţi „acasă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 * Cărpușor, Rotaru și Corduneanu sunt iarăşi în partid, cu acte în regulă

Biroul PSD Roman a votat, la sfârşitul săptămânii trecute, reprimirea în mijlocul formațiunii a unor foști membri marcanți, printre care fostul primar al Romanului, șeful Agenției de Mediu şi mâna dreaptă a deputatului Ioan Munteanu.

De la finele anului trecut și până acum, PSD Roman a strâns noi adeziuni, circa 20 la număr, printre care s-au numărat și cele ale unor foști membri de partid. Conform statutului formațiunii, adeziunile sunt supuse votului biroului, din care fac parte circa 35 de persoane. Nu toată lumea a fost prezentă la ședința de aprobare a noilor membri, dar cei prezenți au spus da, în marea lor majoritate. Pe lista nouă a membrilor PSD aprobată sâmbătă se numără Dan Ioan Cărpușor, fostul primar al Romanului, Vasile Luncanu, șeful de campanie din 2008 al lui Cărpușor, Romică Rotaru – apropiat al deputatului Ioan Munteanu sau Eduard Corduneanu, directorul Agenției de Mediu. Nimeni din birou nu s-a opus revenirii în partid a celor de mai sus, dar, pe ici-pe colo, au mai fost unele abțineri, care nu au afectat cu nimic decizia finală.

Dan Ioan Cărpușor și Gabriel Vasile Luncanu au fost suspendați din PSD, pentru un an, după alegerile locale din 2008. După ce perioada de „pedeapsă” a trecut, aceștia au ales să-și dea demisia  din PSD, dar nu s-au înscris în altă formațiune politică. Romică Rotaru și Eduard Corduneanu au plecat amândoi din PSD direct în UNPR, la începuturile noii formațiuni. Rotaru nu a deținut nicio funcție publică, însă l-a urmat în decizie pe Ioan Munteanu, în timp ce Eduard Corduneanu a ocupat, în tot acest timp, funcția de director al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț.

Senatorul Ioan Chelaru, șef al PSD, din umbră sau din lumină, a declarat că, în cazul unor alegeri la Organizația Roman, cei nominalizați mai sus nu s-ar regăsi pe lista conducerii. Un motiv este acela că nu îndeplinesc condițiile de vechime cerute de statut și al doilea este că Ioan Chelaru vrea la conducerea partidului cadre tinere. Până una alta, singurele alegeri care vor avea loc sunt cele de la județ, unde rămâne preferat Ionel Arsene. Social democratul romașcan Leonard Vacaru a dat un prim concurs pentru ocuparea funcței de director al Direcției de Muncă, însă nu a întrunit punctajul, așa că așteaptă runda a doua. Dacă va obține postul, abia atunci la Roman se va pune problema unei noi conduceri, a spus senatorul Ioan Chelaru.

Fiii „rătăcitori” ai PSD, reprimiţi „acasă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Fiii „rătăcitori” ai PSD, reprimiţi „acasă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentPoetul Nicolae Boghian: “Fabuloasa lume a copilăriei a rămas doar în cărţi”
Articolul următorExpoziţii şi teatru la „Criosfera 2013”

3 COMENTARII

  1. Stiti cum arata un bivol, nu?Are nevoie de multa hrana si ca sa si-o procure, este de multe ori nevoit sa migreze in tinuturi cu mai multa pasune. Evident, comparatia cu bivolii a rinocerilor, este un eufemism.
    Pentru ca d-stra sunteti si mai delicati decat mine(sic!) am sa va completez eu lista bivolilor(sa zicem) in continua cautare de hrana: Ioan Chelaru(oare de ce l-ati uitat tocmai pe el?), Vasile Pruteanu, Culita Tarata,Decebal Arnautu, Ion Rotaru(cel care ii ia tensiune in instalatie Elenei Udrea), Vlad Marcoci, Gheorghe Dumitreasa, Adriean Chirila, Radu Staicu, Viorel Strungaru, Constantin Iacoban, C. Sandu, sa.
    E posibil sa fi uitat vreun nume „greu” . Ideea este ca nu trebuie sa fiti nedrepti cu o parte din bivoli…

  2. Imi cer scuze, voiam sa-l exemplific pe domnul Ioan Munteanu , care se imbratisa de mare zor cu rubedenia sa Stefan in campania de la colegiul 6 prin 2011,dar am apasat pe Ioan Chelaru.

Comments are closed.