0:00

Expoziţii şi teatru la „Criosfera 2013”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Astăzi, la Casa de cultură a sindicatelor Piatra Neamţ debutează o manifestare naţională, aflată la prima ediţie, şi care se vrea a deveni, în opinia organizatorului – Universitatea Populară „Emil Racoviţă”, instituţie cultural-stiinţifică a Casei de Cultură Piatra Neamţ – un nou brand al municipiului Piatra Neamţ.

 În primele zile ale manifestării vor avea loc spectacole de teatru, expoziţii, vor rula filme tematice (majoritatea dintre ele fiind în premieră absolută în România), întâlniri cu personalităţi de excepţie din domeniu, cercetători, mari exploratori ai gheţurilor veşnice, iar simpozionul va avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, urmând ca ultima zi, duminică, să fie dedicată unei ieşiri în parcurile naţionale Ceahlău şi Hăşmaş-Cheile Bicazului. Secţiunea de referate şi comunicări ştiinţifice având ca subiect Criosfera va fi dedicată cercetătorilor şi exploratorilor aflaţi la început de carieră.

În cadrul simpozionului vor fi proiecţii de filme documentare, filme de animaţie şi filme artistice, proiecţii de diaporamă, expoziţii tematice de artă fotografică şi arte plastice, serbările zăpezii. La această ediţie vor participa reprezentaţi de marcă ai mediului academic, cercetători şi exploratori români, precum şi invitaţi din Rusia, Austria, Eleveţia, Bulgaria, Polonia. Manifestarea va cuprinde mai multe evenimente conexe destinate publicului larg, care se vor desfăşura simultan sau succesiv în perioada 18 – 25 februarie 2013.

Astăzi, de la ora 14, va avea loc vernisajul expoziţiei “Cărţile zăpezilor” – ce cuprinde beletristică şi literatură ştiinţifică având ca subiect lumea, iar de la ora 17, Clubul “Pinnochio” din Piatra Neamţ va oferi un spectacol de teatru cu piesele „Fetiţa cu chibrituri” şi „Crăiasa zăpezilor”. La ambele manifestări, intrarea este liberă. Mâine, de la ora 10, are loc vernisajul  expoziţiei de desene „Primii paşi în criosferă”, iar de la ora 16, Teatrul “Şapte”, Galaţi prezintă spectacolul cu piesa “Poveste de iarnă” (teatru pentru copii), în regia Izabelei Oancea.  Preţ intrare – 12 lei.

Expoziţii şi teatru la „Criosfera 2013”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentFiii „rătăcitori” ai PSD, reprimiţi „acasă”
Articolul următorUn muzeu pentru toate anotimpurile: Târpeştii lui Neculai Popa