reclama autocenter

franciscan

* manifestarea are loc la Roman în intervalul 26-28 septembrie 2013

În perioada 26-28 septembrie, Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan va fi gazda celui mai important eveniment muzical al anului din Roman – ediţia a III-a a Festivalului de Muzică Sacră “Festum Domini”. Manifestarea a fost iniţiată în anul 2004 de către conducerea Institutului şi Provincia Fraţilor Minori Conventuali Sfântul Iosif din România în parteneriat cu Asociaţia româno-germană Remesianul, cu sediul la Münster (Germania). “Ceahlăul” este partener media al acestui eveniment.

Amploarea şi calitatea recunoscută a primelor două ediţii, au încurajat un nou angajament din partea organizatorilor. Gazdă generoasă şi tradiţională a numeroase manifestări culturale şi religioase, Institutul Franciscan a devenit, în timp, un punct de referinţă în viaţa spirituală locală dar şi naţională. Păstrând buna tradiţie de a-şi celebra iluştrii înaintaşi pe care i-a avut de-a lungul istoriei sale, Provincia Franciscană Conventuală din România doreşte ca, prin această iniţiativă, să aducă un pios omagiu, în semn de devotament şi recunoştinţă față de părintele Carmil Tocănel (1907-1973), preot şi muzician cu vocaţie.

Organizat de Academia “Petru Tocănel”, Festivalul a fost gândit şi conceput ca o modalitate de a conserva şi de a promova muzica sacră în spaţiul spiritual românesc, ca un bun prilej de a trăi bucuriile acestui gen de muzică, dar şi de a transmite celor prezenţi mesajul ei.

Această ediţie a Festivalului este dedicată Sfintei Fecioare Maria, astfel încât lucrările muzicale prezentate vor fi selectate, cu precădere, din această arie tematică. Festivalul va reuni interpreţi din diverse zone geografice şi culturale ale ţării şi rămâne deschis colaborărilor internaţionale şi interconfesionale, în funcţie de contextul ediţiei şi de interesul manifestat de participanţi.

Ca noutate, organizatorii anunţă că această ediţie se va desfăşura pe două secţiuni, având ca denumiri generice “Atelier” şi “Recital”. În cadrul primeia se vor dezbate probleme teoretice şi practice specifice, iar a doua va însuma recitalurile propriu-zise. Informaţii detaliate se pot obține de pe site-ul www.festumdomini.ro. (Comisia de organizare a Festivalului)

Articolul precedentRomașcanii, invitați la “Despre oameni și melci”
Articolul următorBem și noi ceva ?