0:00

Festivalul de artă stradală, un succes, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pereții Sălii de Sport a Școlii 6 din cartierul Bălcescu și cei ai Centrului Delfinul au prins culoare. 13 artiști din România, Italia și Germania au participat la prima ediție a proiectului “Re:mapping”, desenând cu graffiti peste 250 mp. Ieri, proiectul s-a încheiat, iar organizatorii spun că a fost un succes și artiștii abia așteaptă să se întoarcă la Roman, cel mai probabil în septembrie, când vor să continue picturile și la Școala “Sergiu Celibidache”.

Și primarul Laurențiu Leoreanu a dorit să vadă talentul artiștilor și, chiar dacă le-a apreciat munca și dedicarea, a declarat că preferă culorile pastelate pentru pereții casei și mai puțin desene pline de culori vii: “Aici sunt reprezentanți din România, Italia și Germania, artiști deja consacrați. Este un mod de a comunica, de a transmite idei și sentimente într-un mod legal și corect. Poți să-ți exprimi sentimente așa, prin astfel de acțiuni, și nu pe coșuri de gunoi sau capuri de pod. De-aia am fost și deschiși și i-am sprijinit. Încurajăm astfel de acțiuni și îi așteptăm la următoarea etapă”.

Alexandra Șoldănescu, coordonatorul proiectului, este din Roman și spune că preferă ca astfel de acțiuni să le desfășoare în comunități mai mici, iar răsplata pentru munca artiștilor a venit din interesul manifestat de romașcanii care au dorit să vadă pe viu cum culorile prind viață.

“Proiectul constă într-un schimb intercultural între artiști de street art și grafitti. Romașcanii au fost foarte deschiși, au participat într-un număr neașteptat de mare la activități. I-am invitat pe toți să le transmită un mesaj artiștilor, iar cuvintele lor au fost pictate pe perete. În plus au participat la diferite ateliere, de face sau bodypainting. Pentru tinerii talentați, am organizat un concurs de schițe și câștigătorii au pictat la final un panou. Cunosc artiști plecați din Roman, care sunt foarte talentați și care lucrează în București și chiar în străinătate. Participanții din România au mai pictat în București, Constanța, Craiova, iar cei din străinătate au ajuns să facă artă în Thailanda sau SUA”, a povestit Alexandra Șoldănescu, coordonatorul proiectului “Re:mapping”.

Claudia MATEI

Articolul precedentMiercuri, la „Vacanţe Muzicale” Seara instituţiilor de învăţământ superior muzical
Articolul următorÎncep lucrările la ultimul tronson din Pietonal