reclama autocenter

* Duminică, la Liceul de artă, preselecţia judeţeană

Între 24 februarie şi 2 martie, Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”, sub egida Consiliului judeţean Neamţ, organizează ediţia a XXV-a a Festivalului concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului”. Ca noutate, anul acesta festivalul va avea două secţiuni, cea de canto tradiţional românesc (care cuprinde două categorii de vârstă – între 8 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 ani) fiind completată de secţiunea de instrumente populare.

Duminică, 24 februarie, va avea loc prima preselecţie, cea judeţeană.

Concurenţii din Neamţ vor fi selectaţi de o comisie formată din profesorii Delia Irimie, Radu Oţel, de la Facultatea de Muzică Piatra Neamţ, şi ziaristul Nicolae Sava din partea ziarului „Ceahlăul”, partener în organizarea Festivalului. Acompaniamentul muzical este asigurat de orchestra Ansamblului „Floricică de la Munte”, conducerea muzicală aparţinându-i lui Ovidiu Şvarţ.

Cu câteva ore înainte de a expira timpul acordat înscrierilor, situaţia candidaţilor pentru cea de a XXV-a ediţie a Festivalului ”Florile Ceahlăului” se prezenta astfel: treizeci şi doi de concurenţi pentru preselecţia judeţeană (nouăsprezece pentru canto tradiţional cu vârste de până la cincisprezece ani şi şapte cu vârste de peste şaisprezece ani, la care se adaugă şase concurenţi pentru secţiunea instrumente populare) şi patruzeci şi opt de concurenţi pentru preselecţia naţională (optsprezece pentru canto tradiţional cu vârste de până la cincisprezece ani şi douăzeci şi cinci cu vârste de peste şaisprezece ani, la care se adaugă cinci concurenţi pentru secţiunea instrumente populare).

Evenimentul va avea loc duminică, de la ora 10, la sala de festivităţi „Theodor Macarie” a Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Articolul precedentCu poetul Leo Butnaru din Chişinău: “Poezia nu ţine de vârstă, ci de cu totul altceva”
Articolul următorSâmbătă şi duminică, la „Rareş” : TAPE