0:00

Extrădat în Cehia pentru un furt de jumătate de million de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn nemțean de 36 de ani, acuzat de un furt de bijuterii de aproape jumătate de million de euro peste hotare, va fi extrădat în Cehia. Decizia a fost luată de magistrații din cadrul Curții de Apel Bacău, după ce instanța a pus în executare mandatul european de arestare emis pe numele lui de autoritățile străine.

Dispune predarea persoanei solicitate autorităţilor judiciare din Cehia, sub condiţia prevăzută de art.98 alin.2 din Legea nr.302/2004, în sensul că dacă se va pronunţa împotriva persoanei solicitate o pedeapsă privativă de libertate, aceasta să fie transferată în România pentru executarea pedepsei“, conform deciziei Curții de Apel Bacău din 13 februarie 2023.

Prin mandatul european de arestare de pe 5 ianuarie 2023, autoritățile judiciare străine îl acuză pe bărbat că în 2019, împreună cu alte persoane, ar fi furat dintr-un complex comercial din Cehia bijuterii de circa 447.000 euro și ar fi provocat distrugeri de 4.000 de lei (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentCum să îți alegi o casă de pariuri în 2023?
Articolul următorDouă femei au murit, un copil este în comă, după un accident feroviar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.