0:00

Nemțean urmărit internațional pentru un jaf în Cehia a fost pus în arest provizoriu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn pietrean de 36 de ani, urmărit internațional pentru un jaf de proporții în Cehia, a fost arestat provizoriu de magistrații din cadrul Curții de Apel Bacău. Măsura privativă de libertate a fost luată pentru o perioadă de 15 zile, timp în care anchetatorii trebuie să prezinte la instanță mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare din Cehia, tradus în limba română.

La termenul viitor judecătorii vor decide dacă îl arestează preventiv pe pietrean și dacă bărbatul va fi extrădat în Cehia. Dacă acest lucru se va întâmpla și în cazul în care va fi găsit vinovat și condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, el va fi returnat în țara de origine pentru a executa pedeapsa într-un penitenciar din România.

Reamintim că pietreanul a fost reținut de polițiștii nemțeni pe 1 februarie 2023, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Cehia după ce a fost pus sub acuzare pentru că ar fi sustras dintr-un magazin bijuterii în valoare de circa 450.000 lei (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentBilanț sumbru: 10 nemțeni uciși de foc în 2022
Articolul următorCOMUNICAT DE PRESĂ Deputații PNL Mara Calista, Alin Ignat și Florin Alexe vin în ajutorul tinerilor părinți
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.