0:00

Bilanț sumbru: 10 nemțeni uciși de foc în 2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 1.000 de incendii au avut loc în județul Neamț pe parcursul anului trecut, iar focul a luat și 10 vieți. “În anul 2022 incendiile nu au produs doar pagube materiale ci și victime omenești, 10 persoane au decedat, 23 de persoane au fost rănite, iar 35 de persoane au fost salvate, spre deosebire de aceeași perioadă a anului 2021 când 9 persoane au decedat, 27 au fost rănite și 20 de persoane au fost salvate“, a declarat Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț.

Pagubele rezultate în urma incendiilor au fost estimate la circa 59,9 milioane de lei, însă intervenția serviciilor profesioniste și voluntare a condus la limitarea pierderilor, fiind salvate bunuri estimate la circa 42,8 milioane de lei.

Una din cele mai importante intervenții de anul trecut, menționată în cadrul raportului prezentat de șeful ISU Neamț, a fost cea din 20 ianuarie, de la Grințieș, când o cisternă cu xilen s-a răsturnat și a blocat traficul rutier (mai multe detalii și imagini de la această intervenție puteți vedea aici).

(G. S.)

Articolul precedentDistracție și voie bună pe pârtia Durău
Articolul următorNemțean urmărit internațional pentru un jaf în Cehia a fost pus în arest provizoriu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.