Circulația rutieră a fost reluată de la ora 22, după ce cisterna a fost repusă pe roți și carosabilul a fost curățat.

Actualizare, ora 14: Traficul este, din nou, blocat, pentru transportarea substanței în condiții de siguranță. Este posibil ca acțiunea să se încheie spre seară, potrivit informațiilor furnizate de IPJ Neamț.

Șoferul autocisternei este din Mureș și are 54 de ani. Substanța pe care o transporta (solvent pentru vopseluri) urma să ajungă la o firmă din Piatra-Neamț.

Colonelul Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț, a declarat că operațiunea de mutare a substanței în altă cisternă tocmai se desfășoară. La fața locului sunt și reprezentanți de la Garda de Mediu Neamț.

Dimineață, la ora 9.05 a fost reluat traficul pe un singur fir, dar ulterior activitățile au impus restricții rutiere.

Șoferii au la dispoziție rute ocolitoare sunt prin Vatra Dornei și Gheorgheni.

Actualizare: Accidentul s-a produs la ora 5.40, potrivit IPJ Neamț. Vehiculul are plăcuțe de Mureș.

Imaginile ne-au fost transmise de ISU Neamț.

Traficul este blocat de mai bine de 3 ore. Rutele ocolitoare pentru mașinile e mare tonaj sunt Vatra Dornei pe DN 17B, iar mașinile de transport persoane pe DN 12C Gheorgheni – Lacu Roșu.

S-a apelat la o firmă din localitate pentru transvazarea combustibilului.

****Știre inițială****

VIDEO: Pericol de explozie, locuitori evacuați și trafic blocat după ce o cisternă cu xilen s-a răsturnat la Grințieș, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO cisternă încărcată cu xilen, o substanță inflamabilă, s-a răsturnat în această dimineață, 20 ianuarie, în satul Poiana – Grințieș. Șoferul a pierdut controlul într-o curbă, pe porțiunea de drum național care era uscat la ora 7, când s-a produs accidentul.

Mai multe echipaje de pompieri și poliție sunt la fața locului și intervin. Prima măsură luată a fost aceea de a evacua oamenii din casele de la drum, pe o distanță de 200 de metri, pentru a evita tragedii, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al IU Neamț. 10 oameni din 7 locuințe au trebuit să plece la rude, vecini.

Sunt scurgeri minore de combustibil pe șosea, iar xilenul, un solvent de lborator, este clasificat în clasa 3 de risc inflamabil.

Traficul este blocat pe DN 15, Piatra Neamț – Toplița, șoferii fiind îndrumați pe rute ocolitoare, potrivit Poliției Române.

 

C.I.

Articolul precedentPiatra Neamț. Scandal sexual la un liceu. Doi elevi au reușit să dea de pământ cu imaginea educației nemțene!
Articolul următorPiatra Neamț. Culmea nepăsării: A aruncat o țigară aprinsă în ghena spitalului județean!