0:00

Un accident feroviar grav a avut loc astăzi, 13 februarie, în satul Prelipca din Salcea, judeţul Suceava.

În urma unei coliziuni între un tren şi un autoturism în care se aflau două femei şi doi copii, femeile, în vârstă de 30, respectiv 60 de ani au rămas încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. Din păcate acestea au decedat, unul dintre copii, o fetiţă de 4 ani este în stare foarte gravă, inconştientă, în timp ce băieţelul de 2 ani a scăpat cu leziuni uşoare.

„Astăzi, în jurul orei 13:00 a avut loc un accident rutier la intersecția DC 64 Salcea – Prelipca cu trecerea la nivel cu calea ferată.

În urma accidentului dintre trenul nr. 1655 București – Suceava cu un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere la trecerea căii ferate prevăzută cu semnale acustice și luminoase a rezultat decesul a doua femei din autoturism și vătămarea corporală gravă a unei minore de 4 ani (tot pasageră în autoturism). De asemenea, un alt minor de 2 ani din autoturism a suferit leziuni ușoare.

Din primele verificări s-a stabilit că una dintre femeile decedate din autoturism care a condus vehiculul nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprinsă și lovită de trenul Regio București – Suceava.

Cercetările sunt preluate de către Serviciul Rutier, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat comisar şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Angela Croitoru

Articolul precedentExtrădat în Cehia pentru un furt de jumătate de million de euro
Articolul următorSalvat după o intervenție la limită
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.