Joi s-a deschis o nouă expoziţie la Galeriile „Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ. Expozantul este pictorul Mircea Titus Romanescu, un nemţean care trăieşte la Iaşi. Născut la 16 august 1950 la Piatra Neamţ, absolvă Institutul Politehnic din Bucureşti, apoi Facultatea de arte din Timişoara.

“Metaforic vorbind, spune că el nu putea fi altfel, venind din oraşul care l-a dat pe Lascăr Vorel, artist strict contemporan prin manieră şi valoare, născut şi el la  Piatra Neamt, ca şi Vermont sau Brauner. La Mircea Titus Romanescu intervine o doză de lirism în plus, pentru că temele sale se raportează simultan la natura frustă, este cazul peisajelor şi la cea umanizată prin ataşament liric, natura statică sau imaginea citadină poetizată. Lucrurile aparent banale capătă un caracter eroic, monumentalitatea construcţiei sever articulate şi intensitatea culorilor saturate impun o realitate discretă, pe lângă care prea adesea trecem grăbiţi. Poate acesta să fie si secretul succesului său în spaţiul septentrional al Europei, dar valoarea intrinsecă este cu certitudine una din chei” – scria despre acest artist cunoscutul critic de artă Virgil Mocanu.

 “Pentru mine pictura este o unealtă de cercetare a lumii, o modalitate de a fi în lume. Am fost educat în spirit analitic, nativul fiind sub semnul soarelui. Construiesc metodic o lume pe care o însufleţesc cu ritm, culoare şi energia contrastelor. Vă invit la o călătorie în această lume” – declară artistul. Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii noiembrie.

Articolul precedentReviste
Articolul următor„Mineralia”, la Piatra Neamţ