deputatul alexandru băișanuAlexandru Băișanu, deputat ALDE de Suceava, este printre primii politicieni care s-au declarat public împotriva legalizării căsătoriei între persoane de același sex, în România. Prezent la Piatra-Neamț sâmbătă, 24 martie, la simpozionul dedicat susținerii familiei tradiționale și a referendumului pentru modificarea Constituției, deputatul Băișanu ne-a declarat, în exclusivitate, cum s-a simțit atunci când a fost audiat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru atitudinea sa publică și tranșantă din 2013. „M-am trezit în fața Consiliul pentru Combaterea Discriminării! Am câștigat, n-am avut nici o problemă, până la urmă. Dar n-a fost tocmai plăcut să te simți român, creștin ortodox în țara ta, să vezi că familia tradițională, normală, firească este schimbată și pentru că o susții să te trezești în fața instanței pe motiv de discriminare. N-am avut o problemă să-mi susțin punctul de vedere pentru că, n-aș vrea să folosesc cuvinte mari, dar este riscul pe care ți-l asumi atâta vreme cât ești patriot”, spune deputatul Alexandru Băișanu. În luna iunie 2013, pe fondul discuțiilor din Parlament privind revizuirea familiei în Constituție, acesta a spus într-o conferință de presă: „Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma și nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă fundulețul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înțeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să știți că nu mușcă”. Pentru aceste declarații, la acea vreme CNCD s-a autosesizat pentru „posibile fapte de discriminare prin încălcarea demnității umane a persoanelor aparținând minorităților sexuale, astfel cum este reglementat de art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată cu modificările și completările ulterioare”.

Deputatul Alexandru Băișanu mai spune că astăzi, ca și atunci, este nevoie de imunizare față de tot ce se abate de la firesc: „A fost un soi de euforie europeană, pentru că întâlnirea dintre două culturi și civilizații se lasă cu una care pierde și una care învinge, una care este absorbită și una care absoarbe. Rolul nostru astăzi, aici, a celor care ținem la valorile sacre este să devenim anticorpi ai societății împotriva unui astfel de fenomen. La momentul acela, marea majoritate a oamenilor politici din România au consfințit prin vot, nu doar prin vorbe, ca în a noastră Constituție să scrie foarte clar că familia se întemeiază dintr-un soț și o soție, schimbând vechea concepție lăsată de la Dumnezeu, aceea de uniune a unui bărbat și a unei femei. S-a lăsat loc de interpretări și, mai mult de atât, unor ingerințe destul de grave. Am mai spus-o, nu am nimic împotriva comunităților gay, să fie sănătoși, treaba lor. Dar, eu am o problemă în momentul când consfințești prin lege un astfel de legământ, o astfel de căsătorie, pentru că atunci deja respectiva familie beneficiază de niște drepturi și-anume de dreptul de a înfia un copil și de a-l crește. Iar înfierea unui copil într-o astfel de căsătorie poate atrage de la sine un soi de mimetism al copilului vizavi de ceea ce vede în casă și-l poate transforma”. Politicianul a relatat despre unul din multele cazuri, pe care le-a cunoscut personal în vremea când a fost prefect de Suceava (în aprilie 2008 fiind numit prefect de Suceava, de pe funcția de subprefect): „Un tânăr din județul Suceava care fusese înfiat de o familie din Irlanda, a venit acasă să-și cunoască familia biologică. L-am invitat la Prefectură, am stat de vorbă cu el și din discuții tânărul mi-a spus că este gay, fiindcă familia care-l înfiase era o familie de homosexuali. Mi-a fost suficient acest lucru pentru a înțelege că acest stil de viață poate avea urmări pe timp îndelungat”.

Deputatul Alexandru Băișanu se declară convins că acum referendumul pentru revizuirea art. 48 din Constituție va avea loc și că politicienii trebuie să înțeleagă clar mesajul celor 3 milioane de români ce doresc păstrarea familiei tradiționale: „Chiar zilele trecute, președintele ALDE, domnul Călin Popescu Tăriceanu a spus că un referendum pe tema modificării Constituției nu poate fi negat, nu poți să ignori 3 milioane de oameni care au semnat pentru referendum. Cred că e firesc să observi aceste mișcări sociale care-ți spun că 3 milioane de oameni vor ceva. A fost pentru prima oară când atâția oameni au semnat o petiție pe o temă, o temă de absolut bun simț”.

(C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Mugur Cozmanciuc pe post de controlor de zbor
Articolul următorConsilierii locali PSD din Roman nu fac politică
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.