Astăzi, 25 octombrie, la sediul Prefecturii Suceava a avut loc ceremonia de investire a lui Gheorghe Alexandru Moldovan în funcția de prefect al județului, în baza Hotărârii Guvernului României publicată în Monitorul Oficial al României cu numărul 1134 din 22 octombrie 2021.

Noul prefect a depus jurământul de investitură în prezența lui Gheorghe Sorescu – subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a  subprefecților județului Suceava, Alexandru Marian Salup-Rusu și Daniel Prorociuc.

Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns, pentru respectarea normelor de siguranță sanitară.

Mesajului noului prefect al județului Suceava la investire a făcut trimitere la perioada pandemică dificilă și la importanța vaccinării: „Asumarea acestei înalte funcții publice înseamnă pentru mine responsabilitate, și nu una clamată, ci una efectivă, de implicare în această perioadă de maximă încercare pentru noi toți. (…) Este necesară o perioadă de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea creșterii numărului de cazuri grave, care duc la blocarea spitalelor din județ, pentru oprirea deceselor. (…) Încă de la început am înțeles că pe lângă toate măsurile de prevenție a răspândirii virusului, cea mai importantă rămâne vaccinarea. Trebuie să intensificăm, alături de medicii specialiști, eforturile privind campania de informare și vaccinare voluntară a populației, dublată de înțelegerea faptului că fiecare dintre noi este parte a acestui efort.

Sunt conștient că sunt multe domenii unde trebuie acționat, rapid și cu soluții, întrucât așteptările populației sunt mari. Dar, mai ales, sunt justificate.

Așa cum am mai afirmat, asigurarea serviciilor publice de calitate trebuie să fie principalul obiectiv al autorităților și instituțiilor publice, acest lucru reflectându-se și în conținutul jurământului pe care îl depunem”.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO: Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
Articolul următor1.046 de noi infectați cu covid 19 în județele Moldovei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.