Deschiderea unui cabinet parlamentar al deputatului Cozmanciuc la Trifești (adică la 4 kilometri de Roman) a fost imediat speculată ca o ”încercare de contrabalansare” de către Mugur Cozmanciuc a ponderii ”aripii” romașcane a PNL Neamț. Iată cum a răspuns domnul deputat speculației:

Un avion are două aripi. Întotdeauna. Ca să poată zbura, are nevoie de două aripi. PNL-ul este un avion complet. Dacă se gândește cineva să pună între aripi mai mulți pasageri, avionul va pica. Dacă cineva se gândește că acest pas este pentru a echilibra zona, este o analiză greșită, pentru că Mugur Cozmanciuc nu doar la Trifești, ci și în sediul PNL Roman are cabinet parlamentar…De altfel județul Neamț este o zonă echilibrată de PNL. Ne mai dorim să o echilibrăm în raportul cu PSD.”

Trimiterea la ”mai mulți pasageri” care ar putea doborî avionul PNL (coroborată cu absența de la eveniment a fruntașilor liberali Țapu, Leoreanu și Micu) pare a fi fost făcută pentru a pune pe gânduri. Pe cine anume, se va vedea săptămâna viitoare.

(D. A.)

Actualizare: Un cititor avizat atât în ale zborului dar și în ale politicii a ținut să ne demonstreze, vizual, că un avion poate ateriza și cu o singură aripă. Nu știm dacă acest lucru este posibil și la nivelul unui partid.