0:00

Exceptare de la măsura carantinării pentru cei care vin din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat, astăzi, 25 februarie, decizia exceptării de la măsura carantinării pentru persoanele care vin din Ucraina în România, indiferent de cetăţenia acestora. Hotărârea se referă la toate persoanele care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.

Măsura vine în contextul în care Poliţia de Frontieră informa că, numai ieri, până la ora 16,00, 5300 de persoane au intrat în ţară, prin diferite puncte de tranzit ale frontierei, dinspre Ucraina. Totodată, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că peste 15.000 de ucraineni au intrat începând de joi în Republica Moldova, dintre care circa 3.000 au trecut apoi în România.

Estimările sunt de creştere a fluxului de persoane care vor trece frontiera dinspre Ucraina şi Republica Moldova către România, în următoarea perioadă.

Textul hotărârii îl puteţi accesa mai jos.

HCNSU nr 9 din 25 02 2022 final

Angela Croitoru

Articolul precedentPregătiri pentru primirea refugiaţilor din Ucraina
Articolul următorBărbat din Piatra Neamț condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic cu ecstasy
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.