0:00

Pregătiri pentru primirea refugiaţilor din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâteva sute de refugiaţi din Ucraina au ajuns ieri, 24 februarie, la primele ore ale dimineţii, în judeţul Suceava. În acest context, tot ieri, ISU Neamţ a primit ordin de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență, să transporte tabăra mobilă în sistem containerizat, din dotarea proprie, la Suceava.

“În după amiaza zilei de 24 februarie 2022, conform ordinelor primite, ISU Neamț a deplasat un modul format din tabăra mobilă și personalul de deservire aferent la ISU Suceava.

ISU Neamț are în dotare o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto achiziționată prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare pompierii au fost dotați

Pregătiri pentru primirea refugiaţilor din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipamentele sunt achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență.

Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice și o bucătărie rulantă auto, care poate fi utilizată în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără“, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pregătiri pentru primirea refugiaţilor din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTabăra mobilă poate asigura cazarea a 210 persoane, fiecare container având  câte 10 corturi (suprafață de 25 mp), sistem de iluminat şi de climatizare, 67 de paturi pliante şi tot atâţia saci de dormit şi 10 seturi de mese cu bănci.

Conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieri, ieri 24 februarie, în intervalul orar 00.00-16.00 aproximativ 5.300 de persoane au intrat în România prin punctele de frontieră situate la granița cu Ucraina.

Angela Croitoru

Articolul precedentGuvernul anunță noi măsuri: Tarif social la electricitate și prețuri plafonate la gaze
Articolul următorExceptare de la măsura carantinării pentru cei care vin din Ucraina
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.