Eveniment la „G. T. Kirileanu”:  întâlnire cu prozatorul româno-elveţian Cătălin Dorian Florescu, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Luni 28 aprilie, ora 16, la Sala Cupolă a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” va avea loc o întîlnire cu scriitorul de origine română Cătălin Dorian Florescu, unul dintre cei mai în vogă prozatori europeni ai momentului. Născut în anul 1967 la Timişoara, Cătălin Dorian Florescu s-a stabilit din 1982 în Elveţia, la Zurich, după ce a reuşit să plece, cu tot cu familie, din România socialistă.

Autor, între altele, a romanelor „Vremea minunilor”, „Maseurul orb”, „Zaira” sau „Jacob se hotărăşte să iubească”, Cătălin Dorian Florescu s-a impus prin stilul său de un „realism magic”, prin poveştile de viaţă care au multe elemente autobiografice. Autorul va oferi „o sesiune de lectură” din cărţile sale, va dialoga cu publicul, va împărtăşi din experienţa sa europeană. Manifestarea, care va purta genericul „Antologia scriitorilor români contemporani”, este realizată în parteneriat cu Centrul Cultural „George Apostu” din Bacău. Vor prezenta pe autor scriitorii Petru Cimpoeşu, Geo Popa şi Adrian G. Romila.

Despre eveniment, iniţiatorul şi moderatorul manifestării, directorul bibliotecii, scriitorul Adrian Alui Gheorghe: „Cătălin Dorian Florescu este un exemplu de român, artist de data aceasta, care a reuşit în Europa. Destinul său excepţional se regăseşte în proza sa care are toate calităţile ca să reprezinte cultura română în lume. Ne bucurăm să îl avem la Piatra Neamţ, sperăm ca publicul să guste proza românească şi europeană de ultimă oră.” (N.S.)

Articolul precedentInterviu cu actorul Vasile Muraru
Articolul următorMai puține îmbolnăviri de varicelă față de anul trecut