tg euro 01

Rezultatele votului de duminică, 25 mai, de la alegerile europarlamentare, a iscat destule controverse la Târgu-Neamț. Dacă PSD, prin vocea liderului Daniel Harpa, se declară mulțumit de rezultate, celelalte partide nu par a fi satisfăcute de procentele obținute. Practic, în urma numărării voturilor, la Târgu-Neamț din cei 6.072 de voturi valabil exprimate, 2.920 de voturi, cu un procent de 48%, au mers la Alianța PSD-UNPR-PC, 684 de voturi, cu un procent de 11,2% au mers la PNL, 360 de voturi – 6%, au mers la PDL și 313 voturi – 5%, au mers la PMP. Surpriza cea mare a fost totuși candidatul independent Mircea Diaconu care a obținut 767 de voturi, adică un procent de 12,6%. Prezența la vot în Târgu-Neamț a fost de 36,3%. Pe lângă mulțumirea președintelui PSD Târgu-Neamț, Daniel Harpa, vis-a-vis de rezultatele obținute, și Viorel Bălțătescu, șeful PMP se arată satisfăcut de scorul obținut de organizația pe care o conduce. Doar PDL și PNL par destul de afectate de rezultate.

tg harpa

* Daniel Harpa, președinte PSD: Sunt mulțumit de rezultatele pe care le-a obținut PSD, atât la Târgu-Neamț, cât și pe județ. Sunt un pic dezamăgit de cartierele Blebea și Humulești, unde chiar dacă am investit mult în această perioadă, PSD nu a obținut voturile pe care le așteptam. Din ce știu, la Blebea s-au dat și bani la oameni, bani dați de PNL și PMP pentru a vota cu ei. Voi sesiza organele de anchetă în acest sens, mai ales că voi intra în posesia unei liste cu oameni care au recunoscut că au primit bani ca să voteze cu PNL și PMP. Dar, per ansamblu, sunt mulțumit de rezultate, mai ales că Târgu-Neamț este pe locul I pe județ la procente și locul II pe colegii. Pe locul I se află Colegiul Nr. 5. Mulțumesc tuturor târgnemțenilor pentru încrederea acordată”.

* Aurel Aciocârlănoae, președinte PDL: „Faptul că PMP e compus din oameni de la PDL, a dus la aceste rezultate. Dacă am fi fost împreună, altfel ar fi fost rezultatele. Un alt factor care ne-a adus acest scor a fost și prezența scăzută la vot, cât și faptul că primarul în funcție este de la PSD, iar acest lucru a contat mult. Cu o prezență la vot de 60-70%, altfel ar fi fost și rezultatele. Dar noi mergem înainte și sperăm să refacem acea dreaptă în politica românească”.

tg maria vrinceanu

* Maria Vrânceanu, vicepreședinte PDL: „Categoric, rezultatele sunt nesatisfăcătoare, rezultate care ar trebui să dea un semnal. Este necesară reorganizarea partidului, o analiză realistă pentru a contracara pe viitor repetarea acestui rezultat nesatisfăcător. Doresc să completez faptul că nici celelalte partide nu au avut rezultatele așteptate, iar acest lucru este un semnal de alarmă pentru întreaga clasă politică”.

tg viorel baltatescu

* Viorel Bălțătescu, președinte PMP: „Sunt foarte mulțumit de rezultate și mulțumesc pe această cale târgnemțenilor care ne-au votat. Avându-se în vedere că suntem un partid nou înființat și a fost o perioadă scurtă ca să ne organizăm, scorul este mulțumitor. Chiar și așa, PDL, un partid vechi a scos 43 de voturi în plus față de PMP la Târgu-Neamț, chiar dacă au 6 consilieri locali. PNL a scos la fel, foarte puține voturi, noroc că i-a salvat Humuleștiul, pentru că atât viceprimarul Humulescu, cât și doi consilieri locali sunt din Humulești”.

tg humulescu

* Traian Humulescu, președinte PNL: „A fost o prezență mai bună decât în 2009, dar oricum nu sunt atât mulțumit de rezultatul obținut de PNL. Scorul obținut este asemănător cu cel din 2009. O altă cauză a numărului mic de voturi obținut de PNL este și plecarea lui Mircea Diaconu din PNL, fapt pentru care intelectualii liberali l-au votat pe acesta. Dar, asta a fost dorința electoratului și noi o respectăm. PSD a știut să se mobilizeze mai bine”.

C.T. STURZU

Articolul precedentRezultatele alegerilor europarlamentare / județul Neamț
Articolul următorDemisii de onoare și în PNL Neamț?