cartianu116 elevi din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț și Suceava  vor participa, sâmbătă, 11 iunie, la etapa regională a Concursului de geografie “Ioniţă Ichim”. Competiția va fi găzduită de Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamt, în intervalul orar 10-11.30.

“Anul acesta este pentru prima dată când concursul, care se adresează elevilor de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, se extinde la nivel regional. Cu toate acestea, se împlinesc nu mai puțin de 7 ediții de când această competiție este organizată an de an. Etapele județene s-au încheiat în luna aprilie. Scopul concursului este acela de a promova ideile de competiție și performanță în studiul geografiei“, a precizat prof. Nina Sava, inspector de specialitate în cadrul ISJ Neamț.

Profesorul universitar dr. Ioniţă Ichim s-a născut în satul Prisecani, comuna Bogheşti, din județul Vrancea, la 1 mai 1940.  A absolvit studiile primare în satul natal, iar liceul la Podul Turcului. Studiile universitare le-a absolvit la Facultatea de Biologie-Geografie din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi în anul 1965, fiind apoi angajat ca cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetări “Stejarul” Pângăraţi, din judeţul Neamţ, unde a activat până în anul 1990. Mai multe despre personalitatea cercetătorului Ioniță Ichim, AICI. (M.TEODOROF)

1 COMENTARIU

Comments are closed.