0:00

Finanțare de 15.000 de lei de la județ pentru o tabără de arte plastice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsilierii județeni din Neamț, din mandatul 2012-2016, se întrunesc, pe ultima sută de metri, în ultima ședință de Consiliu Județean joi, 9 iunie.

Printre proiectele ce vor fi supuse votului în plen se numără și cel de asociere a județului cu Uniunea Artiștilor Plastici, pentru finanțarea celei de-a cincea ediții a taberei de arte plastice „Victor Brauner”, care va avea loc în perioada 18-27 iulie, la Tazlău, „acțiune ce se va finaliza cu o expoziție a lucrărilor realizate, organizată în perioada 1-15 octombrie 2016, în municipiul Piatra Neamț, județul Neamț”, după cum este precizat în proiectul de hotărâre. Cele mai bune lucrări ar urma să fie donate Muzeului de Arte din Piatra Neamț.

În vederea realizării respectivului proiect, contribuția financiară a județului Neamț ar urma să fie de 15.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, dar și a materialelor de pictură, necesare în perioada taberei. Conform expunerii de motive, tabăra va reuni 12 artiști plastici: Grigore Agache, Mihai Agape, Dumitru Bezem, Dumitru Bostan, Mircea Ciacâru, Lucian Gogu Craiu, Dinu Huminiuc, Ciprian Istrate, Ștefan Potop, Mircea Romanescu, Lucian Strochi și Gheorghe Vadana.

„Pe parcursul a 10 zile, aceștia vor realiza lucrări inspirate din tradițiile și frumusețile locului”, după cum este precizat în expunerea de motive. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedent15 ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a zdrobit părinţii
Articolul următorEtapa regională a concursului ”Ioniță Ichim”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.