0:00

15 ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a zdrobit părinţii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValentin Tanasă (57 de ani), a fost condamnat, în ziua de 8 iunie, la 15 ani de închisoare pentru că şi-a zdrobit părinţii cu ciocanul, de Paşte, anul trecut. Instanţa a mai decis să-l oblige la tratament medical „ până la însănătoşire, inclusiv în timpul executării pedepsei închisorii” şi să confişte ciocanul şi băncuţa verde din lemn cu care şi-a lovit părinţii.

De asemenea. Tribunalul Neamţ a hotărât că individul trebuie să plătească toate cheltuielile de spitalizare pentru tatăl său, care a supravieţuit agresiunii: „9.676,52 lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare ocazionate cu internarea victimei Tanasă Neculai şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ suma de 2.179,90 lei, reprezentând cheltuielile de transport şi asistenţă medicală privind victima Tanasă Neculai”.

Sentinţa poate fi atacată, caz în care hotărârea finală va fi pronunţată de Curtea de Apel Bacău. Valentin Tanasă locuia de mulţi ani în Timişoara şi de Paştele anului 2015 a venit acasă, la Ticoşul unguresc din Bicaz Ardeal. I-a presat în fiecare zi pe părinţii săi să-i facă acte pe nişte pământ şi de la subiectul moştenirii s-au încins spiritele. La miezul nopţii de 15 spre 16 aprilie, fiul, care era foarte beat, şi-a atacat părinţii. Elena Tanasă (81 de ani) a sfârşit sub loviturile care i-au sfărâmat capul, iar Neculai Tanasă (85 de ani) a fost dus la spital şi transferat, ulterior, la Iaşi. Cel care a dat alarma a fost un muncitor, angajat de soţii Tanasă să lucreze la acoperişul casei. El a sunat la 112, după ce-a auzit scandal în camera bătrânilor. Priveliştea de la faţa locului a fost sinistră până şi pentru poliţiştii obişnuiţi cu tot felul de scene dure. Femeia era moartă, cu capul complet zdrobit, iar bărbatul, lovit şi el grav şi plin de sânge, încă se afla în viaţă.

C.M.

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț caută arhitect, să-l facă polițist local!
Articolul următorFinanțare de 15.000 de lei de la județ pentru o tabără de arte plastice
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.