0:00

Episcopul Macarie Drăgoi va vizita copiii Cameliei Smicală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi, al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, va vizita, pe 18 noiembrie, familia Cameliei Smicală, „mama româncă din Tampere ce se află în grava situație de a avea pe cei doi copii ai săi preluați de autoritățile din Finlanda”, potrivit unui comunicat de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

„La cererea Preasfințitului Macarie, Protecția Copilului a acceptat ca ierarhul român să-i viziteze, în calitate de părinte duhovnicesc, pe cei doi copii plasați sub autoritatea instituției, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, pentru a-i spovedi, împărtăși și alina sufletește. Reamintim că Preasfințitul Macarie a mai făcut un demers similar pe 23 mai 2017, pe atunci răspunsul Protecției Copilului din Finlanda fiind negativ”, potrivit sursei citate.

Episcopul ortodox român al Europei de Nord s-a implicat intens și în alte cazuri de familii de români care s-au confruntat cu situații similare, cele mai cunoscute fiind cazurile familiilor Nan și Bodnariu din Norvegia. (ZCH NEWS; FOTO: Camelia Smicală Facebook)

Articolul precedentDan Vasile Constantin, incompatibil prin verdictul Înaltei Curți
Articolul următorAu furat în Germania și-au fost prinși în județul Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.